22. elokuuta 2018

Amerikan matkamme, OSA 5 - Disney California Adventure


Vietimme Disneypuistoissa kaksi päivää. Ensimmäisenä päivänä olimme Disneyland Parkissa ja toisena Disney California Adventuressa. California Adventure -puisto on avattu vuonna 2001 ja myös se on jaettu Disneylandin tapaan erilaisiin maihin. Niitä ovat muun muassa Grizzly Peak, Pixar Pier, Cars Land, A Bug's Land ja Hollywood Land. Juhlimme puistossa myös kuopuksen syntymäpäivää, sillä hän täytti juuri sinä päivänä kuusi vuotta.Grizzly Peakilla oli kivannäköinen jokiajelu, Grizzly River Run, mutta sinne oli koko päivän niin pitkät jonot, että jätimme sen väliin. Olisi ollut kyllä kiva saada hiukan viilentävää vettä niskaan.


Jokiajelun sijaan käytimme ohituspassimme Soarin' Around the World -nimiseen laitteeseen. Se on eräänlainen lentosimulaattori, jossa katsojat nostetaan ylös suuren valkokankaan eteen, jolla näytetään vaihtuvia maisemia ympäri maailmaa. Istuimet liikkuvat elokuvan liikkeen mukaisesti ja se saa tuntemaan aivan kuin lentäisi oikeasti. Tämä oli yksi mieleenpainuvimmista laitteista, joissa olimme. Oli hienoa, että myös perheen kuusivuotias kuopuskin pääsi mukaan kokemukseen.

Kuva lainattu täältä: https://en.wikipedia.org/wiki/Soarin%27

https://en.wikipedia.org/wiki/Soarin%27

Hurjan lentomatkan jälkeen ajelimme hiukan rauhallisemmilla laitteilla. Yhteen laitteeseen jonotimme lähes tunnin, vaikka jonon piti olla puolentunnin mittainen. Juuri kun olisimme olleet seuraavana vuorossa, laite suljettiin pyörtymistapauksen vuoksi. Yksi tyttö oli näyttänyt jo jonossa huonovointiselta ja pyörtyi juuri kun oli menossa laitteeseen. En usko, että oli mitään vakavaa kyseessä, ehkä hän ei ollut huolehtinut vedensaannista kuumana päivänä. Harmillista joka tapauksessa, että jouduimme kääntymään takaisin ja olimme menettäneet tunnin kallisarvoista aikaa.Pixar Pierillä ajelimme maailmanpyörällä, josta näkyi joka suuntaan alueen ylle. Maailmanpyörässä oli kahdenlaisia vaunuja, sellaisia jotka pysyivät paikallaan ja sellaisia, jotka sinkoilivat hillittömästi edestakaisin omalla raiteellaan. Valitsimme paikallaan pysyvän, siihen oli lyhyempi jonokin.
Pacific Wharf -alue on rakennettu Tyynenmeren rantakaupunkien tyyliin. Siellä on paljon ravintoloita ja kahviloita, muttei ollenkaan laitteita.
Välillä pidettiin evästaukoa ja pitihän sitä syntymäpäiväsankariakin kuvata.Cars Landiin on tehty aivan aidon näköinen kanjoni, jossa hurjastelevat Salama McQueen ja muut Cars elokuvasta tutut hahmot. Autojen kyytiin pääsee istumaan, mutta jono oli todella pitkä, joten jätimme myöskin tämän laitteen väliin.Cars Landissa oli tietysti myös Radiator Springs eli Syylari City, Salama McQueenin ja kumppaneiden kotikaupunki.A Bug's Landin laitteet oli suunnattu hiukan nuoremmalle asiakaskunnalle (vaikka kyllä niissä aikuisetkin viihtyivät!). Siellä sai kokea miltä tuntuu olla pieni ötökkä. Ajelimme Heimlich-toukan kyydissä läpi puoliksi syötyjen hedelmien ja keksipakettien.Päivän lopuksi saimme kokea vielä kaksi upeaa elämystä, Guardians of the Galaxy -teemaan tehdyn vapaapudotuslaitteen ja Frozen -musikaalin. Guardians of the Galaxy -vapaapudotus oli ikään kuin hissi, jossa istuimme ja se kulki välillä tosi nopeaa ylös, pysähtyen johonkin kerrokseen, välillä taas pudottautui useita kerroksia alaspäin vapaapudotuksella. Kerroksissa aina yksi seinä avattiin ja näytettiin pätkä jotain Guardians of the Galaxy -hahmojen välistä keskustelua tai muuta kohtausta. Aivan ylhäällä hissi pysähtyi hetkeksi, seinä avattiin ulos asti, ja kamera nappasi meistä kuvan. Mielenkiintoisia ilmeitä näkyi, kun katsoimme kuvia ajelun jälkeen.


Frozen -musikaali oli myös upea kokemus. Teatterisali oli todella suuri ja näyttelijät huippuammattilaisia. Menimme esitykseen viime hetkellä vähän ekstemporee, mutta ei tarvinut kyllä katua. Oli kyllä todella upea kokemus kaiken kaikkiaan tämä Disneyland! Seuraavaksi roadtrippimme suuntasi Los Angelesista Las Vegasiin.Amerikan matkamme -postaussarjan kaikki osat:

OSA 3 - Universal Studios
OSA 4 - Disneyland Park  
OSA 5 - Disney California Adventure 

8 kommenttia

 1. Tämmöinen lapsenmielinen kuin minä, olisi tuolla ihan innoissaan. Suloinen Minni Hiiri-päivänsankari, onnea hänelle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä ihana paikka lapsille ja lapsenmielisille😊

   Poista
 2. Teillä on ollut huikea matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno matka oli tosiaan, nähtiin paljon kaikkea.😊

   Poista
 3. Upeat kuvat, upeasta paikasta.
  Lähes täydellinen päivä. Harmi, että jouduitte jonottamaan turhaan.
  Suloinen synttärisankari. Myöhäiset onnittelut hänelle .
  Oikein hyvää loppuviikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Aika pian se turha jonotus tosin unohtui. Ajateltiin että se on vain yksi Disneyland-kokemus muiden mukana😁 Hyvää loppuviikkoa ja viikonloppua!😊

   Poista