16. joulukuuta 2018

Joulupuuhia


Tänään on tehty joulupuuhia. Aamulla aloin riisipuuron keittoon. Olin tehnyt sekahedelmäsopan jo eilen illalla valmiiksi. Leivoimme myös pipareita ja tein porkkanalaatikkoa kun oli riisipuuroakin sopivasti tehtynä.
Kylläpä joulupuuro maistuikin hyvältä taas pitkästä aikaa. Nuorimmainen oli innokkaana apurina piparien teossa. Hän on kyllä jo aika taitava siinä hommassa. Ihana tuoksu leijaili kotiin vastaleivotuista pipareista. Pitihän niitä vähän maistella, mutta iso osa säästetään jouluun.
Nyt alkaa olla jouluvalmistelut hyvällä mallilla. Mies teki eilen graavilohen pakkaseen, se suolaantuu sopivasti, kun se otetaan vuorokautta ennen tarjoilua sulamaan jääkaappiin. Kinkku on tilattu, laatikot on tehty, samoin piparit. Lahjat on hankittu yhtä lukuunottamatta. Tosin paketoiminen on vielä tekemättä ja siivoilut jätän ensi viikonloppuun, ehtii muuten talo sotkeentua vielä moneen kertaan.

Ainut murheenkryyni tässä oikeastaan on enää joulukuusi. Tilasin nimittäin uuden upean tekokuusen Clas Ohlsonilta, mutta vaikuttaa siltä, ettei se ehdi jouluksi. Harmittaa kovasti. Täytyy ensi viikolla keksiä jotain muuta, mikäli alkaa näyttää siltä, ettei toimitus saavu aatoksi meille.Kylläpä aika rientää, viikon päästä on jo melkein joulu käsillä. Ensi viikko vielä töissä painetaan viimeiset hommat valmiiksi ja sitten voi rauhoittua joulun viettoon. Mukavaa ja touhukasta tulevaa viikkoa kaikille!

10 kommenttia

 1. Ihania joulupuuhia <3 Mukavaa uutta alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Oo, riisipuuroa ja pipareita! Nyt kuulostaa jouluiselta =)
  Meillä Kölnissä oli tänä aamuna yllättäen lunta ja pääsin illalla saunaan, mutta muuten joulupuuhat ovat rajoittuneet joulu-Hiljan tarinan kirjoittamiseen.
  Toivottavasti kuusipulma ratkeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon tosiaan, että kuusihomma ratkeaa. Parasta olisi, kun paketti ehtisi ajoissa meille.

   Poista
 3. Te olette touhunneet kaikkea ihanaa ja perinteistä jouluun kuuluvaa. Sekahedelmäsoppa on ainakin monilta jäänyt unholaan. Teillä onkin kaikki hyvällä mallilla. Kyllä se kuusikin jostain ilmestyy :)
  Kaikkea ihanaa ensi viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta riisipuuro ei ole mitään ilman sekahedelmäsoppaa, edes rusinasoppa ei korvaa sitä. Minulla on tiettyjä perinteitä, mitä olen säilyttänyt, jotka ovat lapsuudesta asti tuttuja. Osa perinteistä taas on jäänyt, mutta uusiakin on tullut. :) Niinpä, eiköhän meille joku kuusi joka tapauksessa tule! :)

   Poista
 4. Toivottavasti kuusi kerkiää perille.

  VastaaPoista