9. heinäkuuta 2016

Pihahommia vol. 1

Eilen alkoi pihan mylläys. Kaivuri saapui kaivelemaan ja tasoittelemaan. Kyllä tätä on odotettukin. Innostusta pihatöiden alkamisesta on vain varjostanut koiran äkillinen sairastuminen. Viime sunnuntai-iltana koiralta lähti yhtäkkiä portaissa takajalat alta. Ilmeisesti jokin mäyräkoirahalvauksen tyyppinen, eli välilevytyrä selässä. Leikkaukseen emme halunneet lähteä, joten hoitona kipulääkitys ja lepo. Nyt alkaa vaikuttaa jo paremmalta. Koira pystyy ottamaan joitakin askelia ja alkaa olla pirteämpi ja iloisempi. Vielä pitää jatkaa lepoa, sillä tosi huteraa se meno vielä on ja selän pitää antaa parantua rauhassa.


Tässä kuvia eiliseltä. Sateli koko päivän. Tässä kaivuri kaivaa takapihalle tulevan muurikivipengerryksen pohjia. Muurikivillä tehdään kolmiportainen pengerrys, johon istutetaan kukkia ja ehkä jotain pieniä pensaita.Etupihalle pääoven eteen tulee pergolatyyppinen portti, jonka alta tulee polku tieltä ovelle. Niitä olen nähnyt Kannustalon Harmaja-mallissa ja ihastuin niin että halusin sellaisen meillekin. Näissä kuvissa on valettu pylväiden perustukset.Tässä kehikot takapihan pengerryksen perustuksille. Pitää tehdä vimpan päälle kun sen verran jyrkkä tuo maasto, että varmasti pysyvät paikallaan.

Keskelle tulee portaat terassilta alapihalle.

Tänään alettiin latomaan etupihan havualueen reunuksia. Ne tehdään samalla muurikivellä kuin takapihallekin. Olen ajatellut tähän havuja ja rodoja, koska tämä puoli on varjoinen. Havut on lisäksi nättejä ympäri vuoden.Muurikivipengerryksen perustukset valettuna.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti