9. tammikuuta 2017

Epäsuora valaistus lednauhalla

// Yhteistyössä Dreamled

Lednauhalla saa toteutettua monenlaisia epäsuoran valon ratkaisuja. Katon tai seinän kautta heijastuva valo ei häiritse kirkkaudellaan tunnelmointia, mutta antaa kuitenkin mukavasti yleisvaloa. Meillä on käytetty Dreamledin nauhavalaisinta eteisessä katon upotuksessa, wc:n peileissä taustavalona sekä kylpyhuoneessa peilikaapin pohjassa ja päällä.
Eteisen kattoon tehtiin rakennusvaiheessa upotus, jonka reunan alla menee lednauhaa. Upotuksen keskellä on myös neliskanttiset valaisimet, mutta useimmiten meillä on vain tuo epäsuora valo käytössä.

Alakerran vessoissa meillä on niinsanotut puusepän peilit. Puusepän peili on simppeli ratkaisu, joka koostuu suorareunaisesta peilistä, takana olevasta korotuspalasta ja väliin jäävässä tilassa kulkevasta lednauhasta. Se tuo mukavan hämärän ja kauniin valaistuksen, joka useimmiten riittää aivan hyvin. Meikatessa olen sitten laittanut lisävaloa. Nämä kuvat on saunan vessasta, mutta isommasta pääwc:stä löytyy samanlainen peili.
Yläkerran kylpyhuoneessa lednauhaa on käytetty peilikaapin päällä ja pohjassa. Peiliovi tulee molemmista päistä hiukan yli. Katon ja seinän kautta heijastuva valo luo kauniin yleisvalaistuksen kylpyhuoneeseen.
   

Ehkä haluat kurkata myös näitä?
10 kommenttia

 1. Piti vain tulla kommentoimaan, kun olen niin iloinen, että löysin tämän blogisi ja samalla rakennusblogisi! Meillä talonrakennus vasta suunnitteluvaiheessa ja blogi alkutekijöissään. Tulen lukemaan kaikki vanhat blogitekstisi hartaasti läpi, paljon samaa on omissa talohaaveissani. ;) Ja hauska oli lukea, että joku muukin on lapsesta asti tuijotellut pohjapiirustuksia ja suunnitellut tulevaa taloaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit blogini, tervetuloa! :) Rakennusblogia en enää päivitä ja muistaakseni kommentointi ei ole siellä enää mahdollista, mutta on kiva kuulla jos siitä on vielä iloa ihmisille.😊

   Poista
 2. Kaunista ja tyylikästä jälkeä!

  VastaaPoista
 3. Moikka, aivan mahtavaa valaistusta :) minkä väristä valoa teillä on käytetty, onko ihan päivänvaloledejä (5500K)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Reeta, huomasin viestisi vasta nyt.
   Valo on hieman päivänvaloa lämpimämpää, eli 4000 Kelviniä arvoltaan. Olemme todenneet sen erittäin mukavaksi silmälle ja se toistaa värit tosi kauniisti. Näyttää valkoiselta valolta, eli ei luo ollenkaan keltaista efektiä.

   Poista
 4. Hei,
  Upealta näyttää! Kuinka syvä on eteisen alaslasku, ts. kuinka suuri tasoero on "normaali" katolla ja syvennyksellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en tiedä tarkalleen, mutta arvioisin että siinä on korkeintaan 5cm eroa. :)

   Poista
 5. Paljon sulla on tuo sisääntulon leveys kun on niin hienon näköinen noilla kahdella levike ikkunalla?

  VastaaPoista