10. lokakuuta 2017

IkkunallaTalveksi olohuoneen isojen ikkunoiden eteen kerääntyy purnukka toisensa perään huonekasveja. Siinä kasvit saavat maksimaalisen määrän siitä vähästä valosta mitä pimeän aikaan on tarjolla. Gloxiniat on ihania samettimaisia kukkia. Minulla on niitä muutama, mutta vain yhdessä on enää kukka.


Viikonloppuna toin pelargonioita ulkoa sisälle talvetukseen. Koska valoa on tässä kohtaa reilusti, niin talvetus pitäisi onnistua lämpöisessäkin. Ainakin viime talven yli sain yhden pelargonian selviytymään. Muutama olisi vielä ulkona, mutta katsotaan nyt viitsinkö kaikkia talvettaa.Koira-parka vähän murjottaa. Kiitti vaan se tuntuu sanovan. Hänet raahattiin tänään ihan pahaa aavistamatta eläinlääkärille hammashoitoon. Pienessä nukutuksessa lähti hammaskivet veks ja muutama hammas myös. Oli toinen vähän pökerryksissä kun tuli kotiin.


Gloxinian vieressä on anopilta saatu tuoksupielikki. Se on aivan ihanan tuoksuinen, kun vähän oksaa heilauttaa niin ilmoille lehahtaa sitrusmainen raikas tuoksu. Tämä on ilmeisesti jokin pelargonian sukulainen. Minkähänlainen kukka tähän tulee?


10 kommenttia

 1. Suloiselle karvakorvalle rapsutuksia :) Kivoja kasvikuvia. Viherkasveja kaipaa syksyisin sisälle :)

  VastaaPoista
 2. Minusta tuntuu, että sinun kodissasi ei koskaan ole valosta puutetta. Niin upean valoisaa näissä kuvissasi aina on.
  Lemmikit eivät onneksi pitkään murjota. Hammashoito on tärkeää ja huomenna koira on varmaan taas entisensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ettei ole kovin kipeä suustaan pitkään. Tosi tärkeää se hammashoito kyllä on. :)

   Poista
 3. Kiva kun vinkkasit tuosta tuoksupielikistä, en ollut kuullutkaan! Mistäköhän sellaisen löytäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään tiedä mistä anoppi oli saanut tuota, varmaan joltain ystävältään. Toiselta nimeltään kukka on tuoksupelargoni, sillä löytyy ehkä enemmän tietoa netistä. :)

   Poista
 4. Minä ajattelin kysyä äidiltäni, ottaako hän kellariin mun pelargoniat, kun en ole niitä meillä varastossa saanut menestymään yli talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellari onkin varmaan hyvä paikka talvetukseen :)

   Poista
 5. Onpas suloinen hauvatoveri ja kauniita kasvikuvia :) Tuoksupielikki onkin ihan uusi tuttavuus!

  VastaaPoista