19. elokuuta 2018

Amerikan matkamme, OSA 4 - Disneyland Park


Roadtrippimme aikana vietimme eniten aikaa Los Angelesissa. Yövyimme siellä yhteensä neljä yötä, kun muissa kaupungeissa viivyimme vain yhden tai kaksi yötä. Vietimme kolme perättäistä päivää huvipuistoissa. Universal Studioista kerroin edellisessä osassa. Seuraavaksi oli vuorossa Disneyland, jossa vietimme kaksi päivää.

Ensimmäisenä päivänä olimme Disneyland Parkissa, joka on ensimmäinen Walt Disneyn vuonna 1955 itse perustama Disneylandpuisto. Seuraavana päivänä olimme Disneylandin toisessa osassa, California Adventures -puistossa. Mutta siitä kerron sitten seuraavalla kerralla, nyt siis vuorossa Disneyland Park.Ihan ensimmäiseksi puistoon päästyämme ajoimme Disneylandin junalla alueen ympäri ja saimme jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä alueella on ja mistä ne löytyvät. Disneyland on jaettu erilaisiin teemoihin tai maihin. Niitä ovat mm. Adventureland, New Orleans Square, Frontierland, Fantasyland, Mickey's Toontown ja Tomorrowland.Pääkadun alue mukaili 1900-luvun alkupuolen tyypillisen keskilännen pikkukaupungin tyyliä. Siellä pääsi katsomaan alkuperäisiä Mikki-elokuvia ja ajelemaan vanhoilla linja-autoilla tai hevoskärryillä. Pääkadun toisessa päässä häämötti Prinsessa Ruususen linna.
Tässä Disneylandpuistossa oli aika paljon todella vanhoja huvituksia. Ei välttämättä ihan sieltä puiston avaamisesta lähtien olleita, mutta esimerkiksi Walt Disney's Enchanted Tiki Room on avattu vuonna 1963 ja on edelleen toiminnassa. Huoneessa oli yli 150 puhuvaa, laulavaa ja tanssivaa lintua, kukkaa ja patsasta, jotka lauloivat hawajilaistyyppisiä kappaleita. Kohde oli hiukan lapsellisen oloinen, mutta oli mielenkiintoista nähdä, miten ihmisiä on ennen huvitettu.Jungle Cruise -viidakkoristeily on yksi alkuperäisiä huviajeluita puistossa. Kuljimme veneellä pitkin jokea, jonka rannoilla näkyi erilaisia mekaanisia eläimiä. Täytyy sanoa, että osa niistä näytti kyllä ihan aidoilta ja luulen, että yhdet sorsat taisivat ollakin. ;)
Tiki Room ja Jungle Cruise sijaitsevat Adventurelandissa, josta löytyy myös Indiana Jones Adventure -ajelu ja Tarzanin puumaja. Kuopuksemme ei ollut tarpeeksi pitkä Indiana Jonesin ajelulle, joten kun muu seurue meni sinne, suuntasin minä tytön kanssa puumajalle.

Adventurelandin vieressä on New Orleans Square. Siellä on tosi kauniita taloja ja ihana tunnelma. New Orleansissa kävimme kummitustalossa, The Haunted Mansion, joka on avattu vuonna 1969. Kummitustalon pohjalta on tehty vuonna 2003 samanniminen elokuva, jonka pääosassa näyttelee Eddie Murphy. New Orleansissa oli myös upea Pirates of the Caribbean -ajelu. Se on veneajelu, joka kulkee suuren rakennuksen sisällä. Sinne on tehty erilaisia kohtauksia ja rakennelmia, on meritaistelua ja tulipalo, ryypiskeleviä ja lauleskelevia merimiehiä ynnä muuta. Matkan varrella on muutama äkkijyrkkä lasku täysin pimeässä.
Fantasylandissa sijaitsee viattoman näköinen veneajelu, It's a Small World. Se on avattu vuonna 1966. Vene kiertää suuressa hallissa, jonne on rakennettu näyttämöitä maailman eri maiden teemojen mukaan. Näyttämöillä on pieniä kansallispukuihin puettuja nukkeja, jotka laulavat samaa 'It's a Small World' -laulua uudelleen ja uudelleen. Tämä oli ehkä matkamme rankin ajelu, tuntui ettei se pääty koskaan ja ajelun jälkeen sai taatun korvamadon moneksi päiväksi. Ei ihmekään, että ulkopuolella myytiin 'I conquered It's a Small World!' -T-paitoja!

Fantasylandissa oli paljon pienemmille lapsille suunnattuja laitteita, kuten kahvikupit, karuselleja ym. Siellä oli myös aika hurja tekovuoren ympärille tehty kelkka-ajelu, Matterhorn Bobsleds, joka on saanut inspiraationsa olympialaisistakin tutusta alppilajista.Tomorrowlandissa saattoi törmätä Star Wars hahmoihin. Siellä oli myös Star Wars museo ja kauppa, jossa myytiin kaikkea fanitavaraa. Hulluimmat fanit saattoivat ostaa tuhansien dollarien arvoisia Star Wars patsaita olohuoneeseensa. Tiedä häntä, oliko niillä oikeasti kysyntää. Tomorrowlandissa kävimme hauskalla Autopia -autoajelulla. Autopia on myös yksi alkuperäisistä laitteista, autoja tosin on todennäköisesti uusittu vuosien varrella.Päivän päätteeksi saimme ihastella upeaa paraatia, jossa esiintyi erilaisia Pixar -hahmoja. Saimme sattumalta myös ajoissa hyvät paikat, kadunvarret alkoivat täyttyä jo reilusti ennen paraatin alkamista.
Paraatin jälkeen kävimme vielä Mickey's Toontown -maassa, jossa vierailimme muun muassa Minnin, Mikin ja Hessun kodeissa. Valitettavasti kamerastani loppui akku paraatin aikana. Illalla olisi ollut myös luvassa ilotulitus, mutta jätimme sen väliin. Päivä oli ollut jälleen touhukas ja olimme ihan valmiita painumaan pehkuihin. Seuraavalle päivälle piti myös jättää voimia!Amerikan matkamme -postaussarjan kaikki osat:

6 kommenttia

 1. Kiitos näistä upeista kuvista ja mahtavasta viisiitistä Disneylandiin.
  Tämä on paikka, jonne olisin halunnut aikoinaan viedä lapset. Se haave ei koskaan toteutunut.
  Ihanaa tätä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tuonne olen haaveillut pääseväni lapsia käyttämään :) Kiitos tällaisesta virtuaalivisiitistä! Taitaa olla aika laaja paikka kiertää, mutta varmasti näkemisen arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! :) Olihan se iso paikka, mutta suurempi vielä taitaa olla Orlandon Disneyworld. Sinne kannattaakin kuulemma varata viikko aikaa, että ehtii kaikki kiertää. :D Tässä oli meille riittämiin. Oli todellakin näkemisen arvoinen paikka. :)

   Poista
 3. Onpas näyttävä paikka! Kiitos kuvaretkestä!

  VastaaPoista