25. marraskuuta 2018

Uudet ihanuudet

// Yhteistyössä Huiskula


Tänään oli niin kaunis päivä. Aurinko paistoi ja maassa ja puissa oli kuuraa, joka valaisi maisemaa ihanasti. Innostuin istuttamaan Huiskulan viimeisimmässä lähetyksessä tulleet mehikasvit ja asettelin niistä kivan ryhmän työhuoneeseen lipaston päälle.
Huiskulan sivuilla kerrotaan mehikasveista näin:

"Echeveria- suvussa, joka kuuluu maksaruohokasveihin (Crassulaceae) on yli 100 lajia. Mehikasvi pärjää vähällä kastelulla. Kasteluvettä ei pitäisi koskaan kaataa ruusukkeen päälle, sillä se mädäntyy helposti. Liika kastelu vaurioittaa myös mehikasvin juuristoa. Echeveria-lajin kasvit viihtyvät valoisilla eteläikkunoilla. Kesällä mehikasvit viihtyvät ulkona auringossa ja talvella paras on viileä ja valoisa paikka. Lämpötila voi talvella olla jopa alle 10 asteen.

Kasteluveteen sekoitetaan annos lannoitetta noin joka neljännellä kastelukerralla kasvukauden aikana. Mehikasvit tarvitsevat hiekkapitoisen mullan. Kasvit juuret ovat pienet, joten ohut multakerros riittää hyvin. Kaikilla mehiruusukkeilla on mehevät lehdet tiheinä ruusukkeina. Mehiruusukkeet kukkivat jo aikaisin keväällä maaliskuussa ja kukat voivat olla keltaisia, punaisia tai jollain lajilla myös valkoisia."

https://huiskula.fi/portfolio/mehikasvi-echeveria
Paketissa oli myös ilmakasveja. Olen himoinnut näitä siitä asti, kun törmäsin ilmakasveihin jossain blogissa ehkä vuosi sitten (voi siitä olla kauemminkin). Ei vaan ole jostain syystä tullut vielä hankittua. On nämä vain ihania, kunpa osaisin hoitaa oikein. Plantagenin sivuilla ilmakasvista kerrotaan seuraavaa:

"Airplant-kasvit eli ilmakasvit ovat seurallisia pikku kasveja, jotka ovat sisäkasveista helppohoitoisimpia ja kestävimpiä. Ne puhdistavat ilmaa ja vievät vain vähän tilaa. Ilmakasvit viihtyvät valoisilla paikoilla, mutta suora auringonvalo voi polttaa lehtien kärjet. Voit halutessasi asettaa ne kauemmas ikkunasta ja lisätä valon määrää kasvilampulla. Jos asetat kasvin suljettuun astiaan, astiaa tulee avata hieman silloin tällöin, jotta ilma vaihtuu hyvin. Aseta kasvi kastelun jälkeen takaisin paikalleen vasta, kun se on kuiva.

Kaikkien kasvien tapaan myös ilmakasvit tarvitsevat ajoittain kastelua. Voit joko suihkuttaa niitä vedellä pari kertaa viikossa tai upottaa ne kylpyyn 20–30 minuutiksi joka toinen viikko. Anna kasvien alaosan kuivua kunnolla kastelukertojen välillä, jotta kasvi ei mätänisi. Jos ilmakasvin lehdet ovat kiinni ja hieman rullalla, se tarvitsee vettä. Laske se kylpyyn, jotta se saa sammutettua janonsa. Virkeän ja terveen kasvin lehdet ovat apposen auki. Jos kasvin alimmat lehdet ovat täysin kuolleet, voit irrottaa ne varovasti. Tilalle kasvaa uusia lehtiä. Terveet ja hyvinvoivat ilmakasvit voivat kasvattaa uusia pieniä versoja. Voit halutessasi leikata versot varovasti irti, kun ne ovat saavuttaneet kolmanneksen emokasvin pituudesta."

https://www.plantagen.fi/uusi-trendi-ripustettavat-airplant-kasvit
Olen niin iloinen näistä uusista kukkalapsista ja siitä, että oli kaunis päivä. Se tuo voimaa jaksaa pitkän pimeän talven läpi. Kaiken kukkuraksi oli tänään siskoni uuden vauvan ristiäiset. Oli kiva nähdä perhettä ja sukulaisia.Mukavaa sunnuntai-iltaa ja kivaa tulevaa viikkoa!

Kiitokset Huiskulalle kukista

4 kommenttia

 1. Mun tytär on intoutunut kasveista ja nyt oli ostanut mehikasveja hyllyyn.Mun ostaman ilmakasvin sai kyllä tuhottua,emme tiedä mikä siihen tuli.Mutta on kyllä kiva kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmakasvi on jännä, kun se on niin erilainen kuin muut kasvit. Kun se ei ole juurillaan maassa kiinni. :) Toivottavasti pysyisivät minulla hengissä pitkään. :)

   Poista
 2. Täydellinen viikonloppu säätä myöten.
  Nuo mehi- ja ilmakasvit ovat kiinnostavia.
  Oikein hyvää marraskuun jatkoa ja joulun odotusta teille!

  VastaaPoista