25. tammikuuta 2019

Kevään kukkasia

// Yhteistyössä Huiskula


Kuinka sitä voikaan ihminen tulla iloiseksi ihan tavallisista tulppaaneista! Niin ihania ja freesejä ja tuovat kevätfiiliksen mieleen. Nämä hempeät ja vaaleat sävyt sointuvat hyvin yhteen.

"Ennen maljakkoon laittamista katkaise tulppaanien tyvestä 1-2 cm pala terävällä veitsellä. Laita tulppaanit kylmään veteen kääreessä ja anna olla noin tunnin tai kaksi. Näin varret imevät vettä ja tulppaanit pysyvät suorassa. Poista kääre. Tulppaaneille riittää matala vesi, n. 10 cm. Matalassa vedessä pitäminen hillitsee tulppaanin varren venymistä maljakossa. Huolehdi kuitenkin, että vesi ei pääse loppumaan. Tulppaanit viihtyvät viileässä ja kestävät pidempään, jos siirrät vaikkapa yön ajaksi esimerkiksi viileään eteiseen tai kylmäkaappiin. Kuumassa tai auringon paahteisessa paikassa tulppaanit kehittyvät ja myös kuihtuvat nopeammin kuin viileässä."
Myös esikot ovat kevään tuojia ja niitä minulla on nyt suuressa vadissa oikein esikkomeri. Aivan ihanan värinen tämä esikko, kaunis tuo keskusta.

"Esikko viihtyy valoisalla ikkunalla ja kukkii pisimpään viileässä. Liian lämmön ja liian vähäisen valon vuoksi taimet saa harvoin kestämään kevääseen ja ulos istutettaviksi. Vaatii tasaista kosteutta, lehtien nuukahtaminen tai kellastuminen johtuu joko liiasta kastelusta tai kuivuudesta. Kasteluveteen sekoitetaan annos lannoitetta noin joka kolmannella kastelukerralla."
Näillä perjantaikukilla tuli kevät hetkeksi luokse, ainakin seinien sisäpuolelle. Ulkona vielä pakkaset paukkuu pitkään, mutta tämä on hyvää terapiaa keväänkaipuuseen. Kivaa viikonloppua itse kullekin!Kiitokset Huiskulalle kukista!

9 kommenttia

 1. Oi, miten ihanat! <3 Olin päättänyt, etten hanki tänä keväänä kuin korkeintaan pari tulppaanikimppua juhlapäivinä, koska pitäisi säästää rahaa ja leikkokukat olivat viime keväänä yllättävän suuri menoerä - mutta aina tällaisten kuvien äärellä meinaa ote lipsua ja suunta käydä kukkakauppaa kohti. :D

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat kukat ja kun niitä on runsaasti ne pääsevät vielä paremmin oikeuksiin. Ihanan värinen esikko kumpa saisit edes jonkun pysymään hengissä niinkauan että saisit ne ulos .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se olisi hienoa. En ole siinä vielä koskaan onnistunut. :)

   Poista
 3. Tosi upeat kukkameret, joille kuvasi tekevät oikeutta.
  Hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 4. Lumoavat tulppaanit! Värit sopii tosi kauniisti yhteen, ihana kun on niin paljon samassa majakossa. Hyvää talvista viikonloppua t. Puutarhurintytör

  VastaaPoista