23. helmikuuta 2020

Talvilomakuulumiset


Terkkuja Leviltä! Meidän talvilomaviikkoon mahtui huimasti ulkoilua ihanassa talvisäässä ja sopivasti herkuttelua aina silloin tällöin. Oli ihana päästä edes hetkeksi ihan oikean talven keskelle! Levillä lumensyvyys lähenteli varmaankin metriä, joten tuota valkoista ainetta, josta täällä etelämmässä on ollut puutetta, riitti kyllä yllinkyllin.Ekana lomapäivänä suuntasimme koko konkkaronkka rinteeseen. Maisemat olivat upeat huipulta, mutta siihen se hauskuus sitten oikeastaan jäikin. Olin lupautunut kokeilemaan laskettelua edes kerran. Aluksi totuttelin lasketteluun pikkurinteissä ja kun homma alkoi hiukan sujua, suuntasimme huipulle. Siellä se totuus sitten valkenikin, ja voin sanoa, ettei ole laskettelu minun hommaani. Tuo allaoleva kuva meikäläisestä skimbavarusteissa tuleekin olemaan todennäköisesti elämäni viimeinen. Tuon kuvan oton jälkeen alettiin laskea alaspäin ja koin kyllä sellaisen jännitysmomentin heti alkumetreillä, että ihan oikeasti mietin, pitääkö täältä kävellä koko matka alas.


Päästiin sentään turvallisesti, joskin sydän kurkussa pamppaillen rinteen juurelle. Tuon laskun jälkeen mentiin vielä nuorimmaisen kanssa sompahissimäkeen, missä tuntui taas ihan turvalliselta. Mutta oli ikävää katsella, kuinka tylsää tällä meidän ekaluokkalaisella oli äipän kanssa pikkuvauvojen mäessä, ja päätinkin päästää hänet muun porukan mukana isoihin rinteisiin. Totesin, että jos minä pystyn laskemaan vain pikkumäkiä, niin mitä järkeä minun on niitä yksin hinkata ees taas, eihän minusta silloin ole mitään seuraa muille laskettelijoille. He ovat siinä touhussa kaikki ihan eri kaliiberia. Paras siis pysyä tasaisemmalla maalla muiden harrastusten parissa. Minua ei haittaa yhtään, vaikka en pääse laskettelusta "nauttimaan" ja ehkä muutkin nyt antavat minun jatkossa pysyä sieltä poissa. :)Löysin Leviltä tosi viihtyisän ja hyvin varustellun kuntosalin, jossa kävin muutaman kerran nostelemassa painoja. Levi Wellness Clubilla on kaksi toimipaikkaa, Spa kylpylällä ja Basement St1:sen / K-marketin alakerrassa. Kävin Basementillä, koska se oli lähellä mökkiämme. Kuntosalille oli mukava mennä kävellen ja takaisin tullessa saattoi poiketa gondolihissin ravintolassa.Ulkoilun ja liikunnan lisäksi tuli tietysti myös herkuteltua. Levillä on ihania kahviloita, ravintoloita ja pubeja, joissa on mukava istahtaa hetkeksi huilaamaan ja nauttimaan olostaan. Yhtenä iltana varasimme pöydän Pihvipirtistä ja kävimme nauttimassa monipuolisesta kalapöydästä ja poronfileestä. Kävimme myös katsomassa juuri elokuviin tulleen uuden Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan, jossa Vilttitossua näyttelee ihana Matilda Pirttikangas. Matilda on kotoisin meiltäpäin ja käy kuopuksemme kanssa samaa koulua. Hän teki kyllä todella upean näyttelysuorituksen tässä elokuvassa. Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvat ovat muutenkin aina ihan huippuja, kaunis visuaalinen ilme ja ihanat kesäiset maisemat.

Kuva täältä: https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/talta-nayttaa-uusi-heinahattu-vilttitossu-ja-arhakka-koululainen-elokuvan-trailer.html


Mitäpä olisi hiihtoloma ilman hiihtoa, joten yhtenä päivänä piti myös käydä ulkoiluttamassa suksia. Serkkuni perheineen oli myös Levillä ja teimme serkun kanssa muutaman ulkoiluretken kaksin. Valitsimme hiihtoreitiksi mahdollisimman tasaisen ja helpon reitin, en pidä laskettelusta, mutta en pidä mäistä myöskään hiihtoladulla. Tämä reitti, mitä hiihdimme alkaa etelärinteeltä ja päätyy latukahvila Sammun tuvalle. Reitin varrella saa ihastella kauniita tunturimaisemia. Latu kulkee ilmeisesti jonkin suon poikki, sillä siinä on laaja lähes puuton alue, vain muutamia kitukasvuisia mäntyjä ja koivuja.Sammun tuvalla poikkesimme kaakaolle ja munkille, lämmittelimme hetken aikaa tuvan lämmössä ja ihastelimme lähtiessämme poroja. Kauaa emme viitsineet olla paikallaan, sillä hiestä kosteat vaatteet alkoivat viilentyä ikävästi. Ei muuta kuin ladulle taas ja pian olikin jo lämmin. Tämä oli tämän talven ensimmäinen ja viimeinen hiihto ja sain valitettavasti oudoksestaan jalat nivustaipeesta (ojentajat) niin kipeäksi, että on vieläkin hankala kävellä. Viime yökin meni kääntyillessä, kun ei kivulta tahtonut saada rauhaa. Toivotaan, että alkaisi pian helpottaa.Muu väki viihtyikin sitten rinteessä melkein joka päivä. Oli hauska kuunnella iltaisin heidän juttujaan päivän kuulumisista. Nuorimmainenkin on jo ihan huippulaskija ja osaa kyllä suhteuttaa vauhdin omiin taitoihinsa, eikä tee hölmöjä ratkaisuja. Viimeisenä lomapäivänä kävimme kylpylässä uiskentelemassa ja tilasin vielä itselleni kasvohoidon. Se kyllä kruunasi reissun. Oli ihana hetkeksi vain unohtaa kaikki, rentoutua ja olla hoidettavana.Tälläinen Levin reissu tällä kertaa. Ensi vuonna taas uudestaan!

PS. Kuvat otettu joko minun tai mieheni kännykällä, joten laatu ei ihan parasta ykkösluokkaa.

10 kommenttia

 1. Oi miten ihania kuvia ja niin kaunista talvimaisemaa♥ Teillä on ollut upea talviloma! Mukavaa sunnuntai-iltaa♥

  VastaaPoista
 2. Ihanat lumimaisemat! Poden hirveää lumi-ikävää. Onneksi Turkuunkin pitäisi olla tulossa vielä vähän lunta ennen kevättä. Tai ainakin toistaiseksi sääennuste näyttää sen kannalta hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on ainakin meillä Satakunnassa tullut lunta oikein kunnolla.

   Poista
 3. Upeita kuvia ja talven raikkautta. Teillä on kyllä mahtava hiihtoloma.
  Näistä kuvista tulee myös koti-ikävä. Uudessa Seelannissa näkee lunta tällä hetkellä vain vuorten huipuilla.

  VastaaPoista
 4. Kyllä kunnon talven pitäisi näyttää juuri tuolta:)

  VastaaPoista