3. maaliskuuta 2020

Kurkistus keittiöön


Kurkataanpa pitkästä aikaa meidän keittiöön. Sitä ei kovin usein blogissa näe, sillä useimmiten tasolla on erittäin epäkuvauksellinen tiskivuori. Meillä tiskikoneen tyhjäyksen ja täytön hoitavat teinit, emmekä ole olleet kovin tarkkoja siitä missä kohtaa päivää keittiön raivaus tapahtuu. Pääasia, että osallistuvat kodin töihin. Viikonloppuna oli aikaa siistiä paikkoja ja päätinkin räpsäistä samalla muutaman kuvan.

Keittiön peräseinän ovet ovat tammiviilua, petsisävyn nimi on Huurre. Petsi on hiukan vaaleanharmahtava ja taittaa puun keltaisuutta pois. Viiluovet on kuviokohdistettu, eli puunsyykuvio jatkuu yhtenäisenä ovesta toiseen. Yhden seinän ovet valmistetaan samasta viiluarkista. Niemekkeen ja aamiaiskaapin ovet ovat huippukiiltävää valkoista akryylia. Tasot ovat 20mm kiiltävää Super White kvartsia. Tämä kvartsitaso kestää kuumuutta tosi hyvin, voi ottaa pellitkin uunista suoraan tasolle. Muuten kvartsitasot eivät käsittääkseni tätä kestä, mutta tämä kyseinen on erikoiskestävää materiaalia. Keittiömme on vetimetön, viiluovissa on vedinura ja akryyliovet avautuvat ponnahtusmekanismilla.
Niemekkeen päädyssä oleva aamiaiskaappi on varustettu Aventos nosto-ovella ja siihen on asennettu liiketunnistimella syttyvä led-valaistus. Aamiaiskaappi kätkee sisäänsä kaikki tasoilla normaalisti säilytettävät pienkoneet, kuten kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen. Kun koneet eivät ole käytössä, voi oven sulkea ja keittiön ilme on hetkessä siisti ja selkeä. Ellei siis ole niitä tiskivuoria siellä...
Liesituuletin on upotettu kattoon, se on malliltaan Savon RH-95 huippuimurille. Jos nyt saisin valita, ottaisin kyllä liesitasoon integroidun tuulettimen, ns. downdraft tuulettimen ja nimenomaan Bora -merkkisen. Olen kuullut siitä paljon hyvää. Muut koneet on AEG-merkkisiä, jääkaappi ja pakastin on integroitu kalusteoven taakse.
Ollaan asuttu tässä kodissa nyt reilut neljä vuotta ja vielä jaksaa katsella keittiötä. Itse kun olemme keittiöalalla töissä, niin näkee tietysti paljon kaikkea uutta ja ideoita olisi vaikka kuinka. Toisaalta on kiva, kun keittiö on materiaalivalinnoiltaan ajaton, eikä jonkun tietyn ajanjakson ohimenevän trendin tuote.


Keittiön materiaalit:

8 kommenttia

 1. Ei näitä kuvia katsoessa uskoisi, että tuolla voisi ikinä olla epäkuvauksellisen epäsiistiä. Niin on nättiä! :) Vaikka onhan sitä kai ihan kaikkien kiettiöissä, niissä kaikkein tyylikkäimmissäkin, aika usein tiskivuoria ja muuta, mikä sitten vain raivataan pois ennen kuvaamista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se arki hiipii komeimpiinkin keittiöihin. :)

   Poista
 2. Toimivan näköinen keittiö, joka nyt ainakin on siisti. Tilapäiset tiskivuoret ovat osa elämää. Teinit saa varmasti lopettamaan auttamisen, jos alkaa nipottajaksi. Sinun tapasi on toimiva, joten miksi muuttaa sitä.
  Mukavaa viikon jatkoa teille!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on kaunis keittiö. Vaikea uskoa, että siellä olisi villejä tiskipinoja.

  VastaaPoista
 4. Kaunis keittiö ja kuten Kirsti sanoi sinulla on kuitenkin toimiva systeemi teinien kanssa miksi sitä muuttamaan. Meillä on mökillä edessä myös keittiön kalusteiden uusiminen, siellä on ollut tähän asti kotoonta remontin alta tuodut kalusteet ja koneet. Pakastin ja jääkaappi on uusittu, mutta kaikki muu menee uusiksi. Me olemme harkinneet myös tällaista liesitasoon indegroitua tuuletinta. Meillä on todella haasteellinen tehtävä kun keittiö on myös tavallista matalampi. Yläkaappeja ei mahdu ollenkaan ja mikroa ajateltiin laittaa samaan uunin kanssa. Mutta uuni olisi kiva jos saisi kuitenkin ylös. En tiedä vielä miten sen suunnittelun kanssa. Onneksi se kuitenkin vielä menee ehkä ensi vuoden puolelle kun on vielä saunat ja eteinen kesken. Mutta pidän tuulettimen nimen mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ihan kaikkea ei tarvi itse järkeillä, keittiösuunnittelijat löytävät toimivia ratkaisuja haastavaankin tilaan. :)

   Poista