28. elokuuta 2020

Loppukesän kukkasia


Elokuun lopulla pääosaa puutarhanäytelmässä esittävät kaunopunahatut ja heinät. Myös syyshohdekukat ja syysleimut kukkivat värikkäästi. Alkukesän ohella myös loppukesän kukkasissa on minusta jotain erityistä kauneutta.
Köysikaiteen päät on saatu vihdoin pääteltyä! Siitä tuli kyllä hieno, olen tosi tyytyväinen. Kaiteen maalaus taitaa jäädä, minusta se on kaunis puunvärisenä.
Punainen tarhapäivänlilja on alkanut kukkia. Tykkään päivänliljoista tosi paljon, mutta tuntuu etten osaa ehkä hoitaa niitä, tai sitten ne vaativat vain kauan aikaa, ennenkuin alkavat toden teolla rehottaa. Ravinteita saisi varmaan keväisin antaa aika runsaalla kädellä.
Ihanaa, kun heinät ovat kasvaneet tänä kesänä noin korkeiksi. Ne ovat niin kauniita kaunopunahattujen ja muiden syyskesän kukkijoiden kanssa. Ihan selkeästi niitä voisi hankkia hiukan lisää. Nämä eivät sinänsä verso ja leviä yltympäriinsä, kuten juolaheinä, joten niitä voi huoletta istutella kukkapenkkiin.Juhlitaankos teillä venetsialaisia tänä viikonloppuna? Me ollaan ihan kotosalla rauhassa, ei kummempia suunnitelmia tiedossa. Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia

 1. Onpa tyylikäs tuo teidän terassi köysikaiteineen. Tykkään!
  Heinät sopivat hienosti yhteen kukkien kanssa <3.
  Meillä on ollut kahdet lakkiaiset. Lapsenlapsen ja lainalapsen.
  Oikein ihanaa alkavaa viikkoa ja syyskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläpä on ollut juhlava viikonloppu! :) Ihanaa syyskuuta sinnekin. <3

   Poista
 2. Tänä vuonna ei venetsialaisia juhlittu. On todella kaunista teillä pihalla! Ihastuin tuohon kaiteeseen, jossa on nuo köydet. Meille voisi sopia tuollainen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tuo köysikaide on ollut monivuotinen haaveeni ja tänä kesänä sain vihdoin miehenkin lämpenemään sille. Hän sanoi, ettei aluksi uskonut, että se sopii meille, mutta kun näki sen valmiina, oli jo heti toista mieltä ja tykkäsi kovasti. :D

   Poista
 3. Meille on tulossa myös tuota köysikaidetta mutta mustana ❤ minusta se on kyllä tyylikäs teidänkin väreissä. Ihania punahattuja, minulla on niitä mutta pitäisi vähän siirtää niitä kun voivat vuosi vuodelta huonommin. Päivänliljat on myös minun suosikkeja ja vähän aikaa ne minusta ottaa ennenkuin lähtevät kunnon kasvuun mutta sitten niitä ei pidättele mikään. 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin on varmasti upea! Ehkäpä nuo minunkin päivänliljani tuosta innostuvat, kun aikaa hiukan kuluu! :)

   Poista