31. toukokuuta 2016

Esittelyssä kodinhoitohuone

On pitänyt jo pitkään tehdä postaus meidän kodinhoitohuoneesta. Se on ehkä talon suunnitelluin huone, sitä suunniteltiin jopa enemmän kuin keittiötä. Puoli vuotta ollaan täällä asuttu ja kodinhoitohuone on toiminut loistavasti. Jos haluat nähdä pohjakuvan, se löytyy raksablogin puolelta, en ole toistaiseksi laittanut piirustuksia tähän blogiin.Portaat kulkevat tässä osittain kodinhoitohuoneen päällä, joten siitä johtuu tuo laatikko tuolla katossa. Portaiden alla on tasotilaa ja ikkunasta näkymä järvelle. Siinä on mukava viikata pyykkiä ja katsella maisemaa. Tai niin mukavaa kuin pyykin viikkaaminen nyt voi olla. :) Allas on perinteinen pyykkiallas. Siinä on hyvä pestä tarpeen tullen nyrkkipyykkiäkin.Pesutornin oikealla puolella on likavaatekaappi ja sen vieressä siivouskomero. Siitä oikealle, toisella seinällä on pukeutumispenkki saunojille. Penkin takana seinä on paneloitu samalla tervaleppäpaneelilla kuin saunakin. Valitsimme tervalepän, koska se on aika lähellä tammitason väriä.Penkin vieressä on liinavaatekaappi lakanoille ja pyyhkeille. Ulko-oven vieressä vasemmalla on kuivauskaappi. Siinä kuivatetaan ulkona kastuneita vaatteita ja myös sellaista vaatetta, mitä ei voi laittaa kuivausrumpuun. 


Ulko-ovi on kokonaan kirkasta lasia, mutta siinä on sälekaihtimet antamaan suojaa saunaan riisuutuessa. Oven edessä on kurasyöppö, itse suihku harjapäineen on piilotettu oikealle ovien taakse. Sen vieressä on urheiluvaatteille korikaapit.Kalusteiden ovena on maalattu antrasiitinharmaa mdf-ovi, vedin valkoinen kantikas. Taso on massiivitammea, petsattu sävyyn Huurre. Yläkaapin ovi on valkoinen kiiltävä akryyliovi. Lattialaatta on samaa 60x60 kokoista tumman harmaata laattaa, kuin saunatiloissakin.
Silityslauta löytyy pyykkialtaan vasemmalta puolelta. Käytän sitä usein myös aputasona vaatteita viikatessa. Meillä kertyy aina useampi koneellinen pestyä kuivaa vaatetta, ennenkuin kukaan ehtii viikkaamaan, joten tasotila on tarpeen. Tason alta löytyy pieni jääkaappi saunajuomille ja se toimii myös lisäkylmätilana kun on juhlia. Sinne mahtuu kakku poikineen, kun keittiöstä loppuu tila.Ja tästä ovesta pääsee saunatilaan, mutta se onkin jo toisen postauksen paikka, koska tämä on jo venynyt niin pitkäksi. Heipä hei, viimeistä viedään! Huomenna onkin jo kesäkuu! :D


5 kommenttia

 1. Ihania kuvia ♥ Oisko sulla antaa neuvoa ja tietoa, kun meillä on toi kirsikkapuu. Se kukki juuri punaisena, mutta nyt siinä kiipeilee miljoona muurahaisia ja kukat on kadonneet ja lehdet syöty. Pitääkö ottaa myrkkysuihkeet käyttöön vai mitä? Puu ei ole ennen tuottanut hedelmää ja se on niin pieni; nyt se vasta sai ekat kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, siinä taitaa olla kirvoja, joita muurahaiset käy paimentamassa. Vedellä suihkuttelukin auttaa hiukan vähentämään kirvojen määrää, jos ei halua myrkyttää. Mäntysuopaliuoksella voi myös suihkutella. Meidän vanhassa pihassa kirsikkapuut olivat aika monta vuotta vanhoja, ennenkuin alkoivat tehdä kirsikoita. :)

   Poista
 2. Hieno ja viimeistelty kodinhoitohuone. Näkee, että toimintoja on ajateltu ja suunniteltu huolella. Pyykkiä tulee joka perheessä, niin likaista kuin puhdastakin. Siksi sen käsittelyyn kannattaa panostaa tarpeellisin tiloin ja se on teillä hoidettu kiitettävästi. Tykkään myös siitä, että esimerkiksi silityslauta ja kurasuihku on piilotettu ovien taakse. Siistiä ja tyylikästä ja kuitenkin käytännöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännöllisyys edellä menty, mutta ulkonäköseikat on melkein yhtä tärkeitä.😁

   Poista
 3. Moi. Mikä jääkaappi tuo on? Onko sokkeli ollut siinä alusta saakka musta vai oletteko tehneet sille jotain?

  VastaaPoista