7. joulukuuta 2016

Kotimme parhaat puolet

// Yhteistyössä Jukkatalo

Nyt kun on asuttu vuosi tässä kodissa, sitä osaa jo sanoa, mitkä ratkaisut ovat olleet parhaiten onnistuneita. Ajattelin nostaa tähän postaukseen viisi parasta kohtaa kodissamme. Pohjapiirustuksia pääset katsomaan TÄÄLTÄ. Kohdat eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä.
1. Aloitetaan eteisestä. Pääoven vasemmalla puolella on vaatehuone oman väen ulkovaatteille ja kengille. Vieraille on erillinen liukuovikaapisto. Tässä arkivaatehuoneessa on runsaasti kaappitilaa. Yläkaapeissa on tilaa harvemmin käytettäville vaatteille ja kausivaatteille, jotka eivät ole juuri käytössä. Varastosta löytyy toki lisää varastointitilaa vaatteille. Peräseinällä on tanko henkareille, siinä on minun ja mieheni takkeja. Lapsille on vaatekoukut toisella seinällä, hylly pipoille ja hanskoille ja istumapenkin alla laatikoissa tilaa kengille. Henkaritangon alla olevissa laatikoissa on minun ja mieheni hanskoja ja kaulahuiveja ja alimmissa laatikoissa kenkiä.
Vieraiden yllättäessä sotkuisenkin vaatehuoneen saa nopsasti liukuovella kiinni. Useimmiten se on aika sotkuinen, mutta on täyttänyt kyllä todella hyvin tarkoituksensa. Sinne on nopsa heittää vaatteet kotiin tullessa ja itse eteisaula säilyy siistinä.

2. Kodinhoitohuone on oikea monitoimitila. Se on varmaan talomme suunnitelluin huone. Pyykinhuoltotilan lisäksi se toimii pukuhuoneena saunassa käydessä. Ulko-oven edessä on kurasyöppö ja kaappiin on piilotettu harjapäinen letku. Kodinhoitohuoneessa on pyykinpesukoneen ja kuivausrummun lisäksi kuivauskaappi, laatikossa ulosvedettävä silityslauta ja tason alla jääkaappi saunajuomille. Kaappitilaa on sekä liinavaatteille, että urheiluvaatteille ja -välineille.

3. Saunassa on tilaa isommallekin porukalle. Lauteita on kaksi vastakkaisilla puolilla ja kiuas keskellä. Kylpyhuoneessa on kaksi suihkua ja ulko-ovesta pääsee terassille vilvoittelemaan. Saunomme tosi paljon perheen kanssa ja olemme sitä mieltä, että sauna on yksi parhaimpia asioita kodissamme. Tilavassa saunassa ei tarvi olla kuin sillit suolassa ja kiuas on juuri oikean tehoinen tuohon tilaan. Löyly on kostea ja miellyttävä.

4. Neljänneksi kohdaksi valitsin olohuoneemme ja sen korkean tilan isoine ikkunoineen. Ikkunoista aukeaa näkymä järvelle ja maisema luo vuodenaikojen mukaan vaihtuvan taulun olohuoneeseemme. Joskus auringon lasku on aivan upean värinen. Aurinko laskee järven taa, joten talomme on juuri oikeassa suunnassa siihen nähden. Ikkunoiden alaosassa on liukuovi terassille.


Makuuhuoneessamme on ikkuna tähän olohuoneen korkeaan tilaan ja myöskin näkymä suoraan isoista ikkunoista ulos. Olohuoneen ikkunoissa on sähköllä toimivat rullaverhot ja yksi kaukosäädin niihin on makuuhuoneessamme. Kesäaamuina on joskus kiva loikoilla sängyssä pitkään ja katsella ikkunoista ulos.5. Yläkerran kylpyhuoneessa on kaksi suihkua, kaksi pesuallasta ja runsaasti tilaa peilikaapeissa, allaskaapeissa ja vastakkaisen puolen komeroissa kaikenlaisille purnukoille ja tarvikkeille, mitä kylpyhuoneessa nyt voikaan tarvita. Tämä on arkikylppäri jota käytämme eniten ja se on suunniteltu nimenomaan kiireisiin arkiaamuihin. Siellä mahtuu sulassa sovussa peseytymään useampikin kerrallaan.

Siinä olivat minun viisi valintaani parhaiksi puoliksi kodissamme. Näitä tiloja yhdistää se, että niitä on suunniteltu perinpohjaisesti jo pohjakuvien piirtämisen aikaan. Näin tiloista on saatu juuri oikean kokoisia ja ne sisältävät juuri ne toiminnot ja ratkaisut joita olemme toivoneetkin. Nämä tilat ovat olleet käytössäkin toimivia. On tosi tärkeää panostaa suunnitteluun ja varata aikaa sen pohtimiseen mitä tiloilta haluaa. Pohjakuvien suunnitteluvaiheessa kaikki on vielä mahdollista, myöhemmin kun kuvat on lyöty lukkoon, muutosten teko on hankalampaa. Tilojen ja toimintojen suunnittelu kannattaa tehdä jo siinä vaiheessa kun seiniä on vielä helppo siirtää paperilla.Ehkä haluat kurkata myös näitä postauksia?

RAKSANOSTALGIAA
SUUNNITELMISTA TOTEUTUKSEEN

9 kommenttia

 1. Teillä on niin kaunista!! Tuo kodinhoitohuonekin on ihan täydellinen! Todella upeita ratkaisuja!

  VastaaPoista
 2. Kaunis koti teillä :-) Ihana se eteisen poromatto, ihastuin heti! Mistä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.😊 Mahdoinkohan tilata sen maton joskus hobbyhallista, mutta siitä on kyllä jo useampi vuosi aikaa.

   Poista
  2. No höh. ei sitä sit enää saa. olis ollut niin hauska meille Saksaan kun porpt on näille aina niin jotenkin oma ihmetyksensä ;-)

   Poista
 3. Todellakin on hyviä ratkaisuja! Teillä on niin harmonista ja kaunista :) Mistä vessan musta wc-paperiteline on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Tilasin kaikkiin vessoihin wc-paperitelineet Kärkkäisen verkkokaupasta, myös samaa sarjaa olevat pyyhekoukut on sieltä.

   Poista
  2. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/haku/habo%20poseidon

   Poista
 4. Hei! Kaunis koti teillä, päädyin blogiisi Pinterestin kuvan kautta. Mistä olet löytänyt pukuhuoneen vaatekoukut?

  VastaaPoista