6. kesäkuuta 2017

Tulppaaneja, vihdoinkin!No vihdoinkin ne tulppaanit kukkivat! Kyllä tätä onkin jo odotettu. Tosin hassusti vain toisessa penkissä. Etuovelle kulkevan polun molemmin puolin on symmetriset penkit, joista toinen saa enemmän aurinkoa päivällä. Varjoisemmalla puolella tulppaanit eivät ole vielä auenneet. Kovin on vaisua monen muunkin kasvu ja talvi on tehnyt tuhojaan. Täytyy hakea uusia taimia menehtyneiden tilalle.
Purppuratuomi kukkii kauniisti. Meillä on kolme nuorta purppuratuomea. Ne ovat hienoja kun kasvavat tuosta vielä. Kasvimaa on saanut asukkaita. Ajattelin kuitenkin kuvata sitä paremmin vasta kun salaatit ja yrtit ynnämuut kylvökset alkavat näyttää joltakin muulta kuin mullalta.Tänään hain muutaman uuden perennan taimen takapihan penkkeihin. Sisällä olisi vielä kuutisen kymmentä itse kylvettyä perennaa, jotka pääsevät myös piakoin ulos kasvamaan. 
2 kommenttia

 1. Kulunut kevät ei ole ollut kasvien kannalta helpoin mahdollinen. Aukkopaikkoja on varmaan yhden jos toisenkin puutarhassa. Onpahan sitten, mitä täyttää uusilla kasveilla.
  Tulppaanit ovat niin ihania. Kyllä niitä kannattaa syksyllä upottaa maahan, vaikka siinä vaiheessa puutarhatyöt eivät enää kovin innostakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja niitä ei voi olla koskaan liikaa. Viime syksynä muka laitoin mielestäni tosi paljon tulppaaninsipuleita, mutta kyllä niitä olisi saanut vieläkin enemmän olla. :)

   Poista