2. kesäkuuta 2017

Se on sitten kesäkuuKesäkuu tulla pärähti ihan yllättäen. Siltä se ei kyllä ole tuntunut. Toivotaan että ensi viikolla lämpenisi. Ainakin säätiedote lupaisi ensi viikolle hieman korkeampia lämpötiloja ja yölämpötilatkin ovat nousussa. Uskallan siis sunnuntaina laittaa kasvulavoihin taimia ja kylvää siemeniä.Kaikki tuntuu olevan puutarhassa ja luonnossa kovasti jäljessä normaalista. Ilokseni löysin tuomen kukkia. Otin pari oksaa maljakkoon tuomaan hiukan kesäfiilistä ja hyvää mieltä.Huomenna olisi ohjelmassa miehen kummitytön lakkiaiset ja sunnuntaina puutarhailua. Näiden kuvien myötä toivottelen mukavaa alkanutta kesäkuuta ja ihanaa viikonloppua!


7 kommenttia

 1. Kauniit tuomenoksat! Toivottavasti tosiaan pian lämpenisi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Tuomen tuoksu hurmaa!
  Olen lähettänyt jo niin monta virtuaalista pikapakettia aurinkoa ja lämpöä sinne päin, että pitäisi jo ilmojen lämmetä! :)

  Ihania hetkiä viikonoppusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Toivotaan! Ainakin puoli kuukautta ollaan jäljessä normaalista. Esim. Kuolanpioni kukkii yleensä toukokuun vikalla viikolla. Nyt on nuppuja kyllä mutta kukkia ei vielä näy. Ehkä niitä saa odotella vielä viikon pari.

   Poista
 3. Onneksi tällaisia vuosia ei ole kuin yksi tai kaksi sadassa. :)

  VastaaPoista
 4. Minä ostin valmiin ruukun lehtikaalia laitoin siitä valmiit taimet. Vähän olivat honteloita, mutta istutin ne huomattavasti syvemmälle ja laitoin harson päälle. Olivat parin päivän päästä jo ihan pirteitä. Tilliä kylvin ja erilaisia salaatteja nekin peitin harsolla.Käytän kuukirjaa apuna että milloin on otollisin hetki tehdä kutakin työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiit taimet on ihan hyvä juttu, saa nopeasti vihreää. Minä kanssa seurailen kuun vaiheita. Mutta vaan noissa kylvöissä. Ilmeisesti kitkemiselle ja kastelemisellekin olisi hyvä katsoa otollisin hetki. Ehkä joskus vielä innostun opiskelemaan sitä lisää. :)

   Poista