28. toukokuuta 2017

Potagerin puuhasteluaHuh huh! Nyt maittaa uni ensi yönä. Tuli hiukan huhkittua tänään pihalla. Laitettiin nuo miehen rakentelemat kasvilavat paikalleen. Sai käyttää lapiota jonkun verran. Kaivettiin hiukan maata pois ja laitettiin lavat passiin. Tuossa kohtaa on vähän rinnettä, joten lavat menevät hiukan porrastetusti. Lavojen sisäpuolelle tuli muovia ja pohjaan juurikangasta, samoin väleihin kivituhkan alle.Sitten haettiin multaa ja muutaman pussillisen noihin saikin tyhjentää. Katsoin säätiedotuksesta että ensi viikolla on aika kylmää, joten jätän istutukset ja kylvöt suosiolla ensi viikonloppuun. En olisi tänään kyllä enää jaksanutkaan. Koko päivä tuossa saatiin kulumaan.
Eilen ruukutin hiukan lisää kesäkukkia. Löysin vanhoja sinkkiämpäreitä ja niihin sai ihania sommitelmia. Pelargoniat ja keijunkukat ovat suosikkejani. Keijunkukat saa laittaa sitten syksyllä vielä penkkiin kun ovat monivuotisia perennoja. Ja pelargoniat koitan talvettaa.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

12 kommenttia

 1. Hyvän näköiset viljelylaatikot. On siinä ollut mullan lapioimista.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköiset istutuslaatikot :) Samoin kauniita kukkia!

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköiset on laatikot ja huolella asennettu. Mekin laitettiin alunperin ne vatupassiin, mutta kummasti maa painuu toisesta paikasta enemmän kuin toisesta. Kyllä niihin kelpaa istuttaa vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kyllähän se maa elää, mutta toivotaan että ovat sitten vähemmän vinossa, kun lähtötilanne on suora. :)

   Poista
 4. Hieno kasvimaa tuli! Siinä on hommaa..

  VastaaPoista
 5. Ihanat kasvulavat ♥ Mä niin haluaisin meillekin muutaman tuollaisen, mutta paikka on vielä vähän hakusessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! En malta odottaa, että pääsen kasvattamaan niissä kaikenlaista. Ensi viikonloppuna varmaan jo uskaltaa, alkavat yölämpötilatkin nousta. :)

   Poista
 6. Kauniit laatikot miehesi rakensi ja jaksoitte ne vielä maalatakin.
  Ihmeen paljon multaa noihin laatikoihin saa uppoamaan.
  Minäkään en halua vielä laittaa pikkutaimia ulos, kun ovat kylmää luvanneet. Kyllä ne vielä hyvin ehtivät.
  Kesäkukat sulostuttavat sisääntulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mies ihan taitava sitten kun jotain rakentaa. On vain aika vähän kortilla, yrittäjä kun on. Toivotaan että ensi viikolla lämpenee. Olin ajatellut laittaa sunnuntaina taimia laatikoihin. :)

   Poista