18. syyskuuta 2017

Ikuinen kaupunki RoomaTerveisiä Roomasta! Kävimme mieheni kanssa viikonloppulomalla Ikuisessa Kaupungissa. Siitä onkin aikaa, kun olemme olleet kaksin reissussa. Rooma oli ihana! Söimme, joimme, nautimme ja kävelimme. Nähtävyyksiä oli paljon ja menimme joka paikkaan kävellen. Sainkin oikean jalkani tosi kipeäksi, toivotaan että paranee pian levolla. Mutta reissu oli kyllä sen arvoinen.

Colosseum oli vaikuttava ilmestys. Uskomatonta, että jotain noin suurta on rakennettu lähes kaksi tuhatta vuotta sitten. Vaikka paikka on pahasti rapistunut, siitä voi vielä aistia sen menneet suuruuden päivät.Näkymä Colosseumilta Venetsialaiselle aukiolle ja Vittorio Emanuel II:n muistomerkille päin tietyömaan poikki. Konstantinuksen riemukaari Colosseumin vieressä. Muinaista Rooman keskustaa - Forum Romanum.


Trevin suihkulähteellä on aina tungosta. Suosittu nähtävyys ja vain rajallisesti tilaa. Poliisi puhalsi pilliin suihkulähteen vierellä, jos joku teki jotain sopimatonta, kuten kiipesi matalan muurin päälle.Pantheon, eli kaikkien jumalten temppeli. Tämä on myös uskomaton rakennustaiteen näytös. Kupoli on valettu eräänlaisesta todella kestävästä betonista, ilmeisesti puumuottiin. Pantheon on rakennettu vuoden 120 paikkeilla. Nykyään Pantheon kuuluu katoliselle kirkolle.
Pietarin kirkko Tiber-joen takana. Kävimme Vatikaanissa vain Pietarin kirkon edessä olevalla aukiolla. Emme jaksaneet alkaa kiertää siellä pidemmin, jonot olivat pitkiä. Täytyy ehkä joskus vielä palata Roomaan ja katsastaa Vatikaanikin kunnolla.


Espanjalaiset portaat ja suihkulähde sen juurella.


18 kommenttia

 1. Rooma on ihana! Mun suosikki kaupunkikohde. Toivon mukaan pääsen sinne taas pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että pääset taas pian Roomaan :) Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Rooma on upea kaupunki! Kauniita kuvia olet sieltä ottanut. Toivottavasti jalkasi paranee pian. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Jalka on onneksi jo vähän parempi :) Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Rooma on niin ihana! Keväällä kävin siellä viimeksi ja jatkoin matkaa sisämaahan. Vatikaanissa kannattaa ehdottomasti käydä jos vielä Roomassa visiteeraat jonottaa ei tarvitse kun käy Vaikaanin sivuilla varaamassa kierrosajan, vink. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kyllä siellä myös kaikenlaista opasta pyöri, jotka myi lippuja joilla pääsee jonon ohi, mutta aikaa ei ollut siinä vaiheessa kauheasti käyttää kiertelyyn ja muutenkin vähän epäilyttää aina tuollaiset kaupustelijat. :D

   Poista
 4. Roomassa en ole käynyt, mutta mielelläni sinne(kin) menisin. Hieno paikka, jonka historia arkkitehtuureineen kiinnostaa kovasti. Aika lailla kaikkialla näkyy olevan ihmisiä. Turisteja varmaankin, kuten aina tuollaisissa kohteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, turisteja oli siellä pilvin pimein ja se välillä hiukan ärsytti, mutta on tuo niin suosittu kohde. Ehkä joku muu ajankohta olisi ollut rauhallisempi. :)

   Poista
 5. Voi miten upeita matkakuvia! Teillä on ollut ihana reissu!
  En ole koskaan käynyt, mutta toivottavasti joskus pääsen Roomaan.
  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli kyllä ihana, oltiin kyllä pienen breikin tarpeessa. :) Hyvää viikon jatkoa!

   Poista
 6. Todella upeita kuvia!
  Mä en oo ikinä käynyt Roomassa, mut mieli on tehnyt ja nyt tekee vielä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä, edes kerran elämässään, paikka on täynnä historiaa ja mielenkiintoista nähtävää. :)

   Poista
 7. Uskomattomia rakennuksia. Suorastaan käsittämättömiä. En ole itse koskaan Roomassa käynyt, kiitos kivasta some-matkasta <3

  VastaaPoista
 8. Oo, niin kaunista! Viikonlopunkin mittainen irtiotto tekee kummasti vaan hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! On tärkeää saada välillä puolison kanssa kahdenkeskistä aikaa. :)

   Poista
 9. Oi miten upeita kuvia olet ottanut!�� Rooma on niin ihana kaupunki♥ mukava on välillä päästä ihan kahden kesken nauttimaan maailmalle:) Toivottavasti jalkasi on jo kunnossa! Kaunista syksyistä viikkoa sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, jalka voi jo ihan hyvin. :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista