2. syyskuuta 2018

Amerikan matkamme, OSA 7 - Crater Lake


Las Vegasista lähdimme takaisin kohti roadtrippimme alkupistettä. Paluumatka kesti kaksi päivää. Ei toki yhtämittaista ajoa, pysähdyimme matkalla yöpymään Renossa.

Las Vegas sijaitsee Mojaven aavikolla, joten saimme ihastella varsin erilaisia maisemia kuin mihin olemme tottuneet, sekä saapuessamme Vegasiin, että lähtiessämme sieltä. Nämä kuvat on otettu kännykällä auton ikkunasta, eivätkä siis ole ihan maailman parhaimpia. Lisäksi nämä kuvat aavikolta on otettu itseasiassa saapuessamme Los Angelesista Las Vegasiin, mutta samanlaista se oli kun lähdimme Vegasista kohti Renoa. 
Yövyimme Renossa, joka myös on Las Vegasin tyyppinen casinokaupunki, mutta vain paljon pienempi. Seuraavana aamuna lähdimme kohti Vancouveria, poiketen matkalla Crater Laken kansallispuistoon.
Crater Lake on syntynyt tulivuoren romahtaessa. Aikojen saatossa näin syntynyt kaldera on täyttynyt vedellä ja siitä on tullut järvi. Järvi nimettiin alunperin virheellisesti "kraaterijärveksi", vaikka kyseessä ei ole kraateri, vaan romahtaneen tulivuoren kaldera.
Crater Lake on 592 metriä syvä ja se on Yhdysvaltojen syvin järvi. Pituutta sillä on lähes kymmenen kilometriä. Puistossa käy vuosittain satoja tuhansia vierailijoita, enkä ollenkaan ihmettele. Maisemat olivat todella upeat. Oli mielenkiintoista nähdä tällainen vuoren sisään syntynyt järvi.


Crater Lakelta lähdimme kohti sukulaismiehemme kotia Washingtonin Vancouverissa. Näin saimme kymmenenpäiväisen roadtrippimme päätökseen. Amerikan matkamme -postaussarja jatkuu kuitenkin vielä muutamalla osalla. Teimme loppu lomasta muutamia päiväretkiä lähiympäristöön ja kuvasatoa kertyi myös näiltä reissuilta.


Amerikan matkamme -postaussarjan kaikki osat:

OSA 7 - Crater Lake 

4 kommenttia

  1. Hienoja kuvia upeista maisemista.
    On teillä vaan ollut aivan upea matka kokonaisuudessaan.
    Hyvää syyskuuta sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista