3. syyskuuta 2018

Pelastin Pelargonit


Toin eilen pelargonit sisälle pakoon syksyn kylmyyttä. Tosin tämä viikko näyttääkin nyt melko kesäisen lämpimältä, että olisivat ne varmaan ulkonakin voineet vielä olla. Katkoin kellertäviä lehtiä ja kuivuneita kukintoja pois ja annoin vielä hiukan lannoitettua kasteluvettä.Pelargoneja on nyt hiukan enemmän kuin aiemmin. Keväällä otin vanhoista pistokkaita ja hankin myös kaksi uutta valkoista kesällä. Kaikkein kaunein on minusta tuo alla olevassa kuvassa näkyvä, taitaa olla 'Appleblossom' pelargoni.
Olen talvettanut pelargoneja ihan sisätiloissa, vaikka ne tykkäisivät viileäämästä talvehtimispaikasta. En uskalla kuitenkaan viedä niitä pois silmistä viileään varastoon, koska kuitenkin unohtaisin käydä kastelemassa. Pelargonit ovat olleet meillä olkkarin isojen ikkunoiden edessä, ja ovat viihtyneet siinä jotenkuten. Nyt näitä on vain niin paljon, että pitää keksiä niille oma hyllykkö tai penkki, viherkasvihyllykköön nämä eivät enää mahdu.Mukavaa uutta viikkoa!

12 kommenttia

 1. Meillä ne ovat vielä ulkona.Kukkivat kauniisti.Blogissani on arvonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne vielä ulkonakin menisivät hyvin 😊

   Poista
 2. Kauniisti kukkivat pelakuusi vielä. Tuo Appleblossom on tosiaan niin ihana. Minullakin taitaa olla yksi niitä.
  Minulla ovat vielä ulkona, mutta pian ne pääsevät talvisuojaan.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osassa ei ole juuri nyt ollenkaan kukkia, mutta näyttäisi että tekevät vielä uutta kukkaa. 😊

   Poista
 3. Sinun pelakuusi ovat vielä kauniissa kukassa. Suloisista suloisin Appleblossom.
  Minun talvehtivat kellarissa ja pelakuukortti jääkaapin ovessa pitää ne mielessä.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo pelakuukortti, joku muistutus minullakin pitäisi olla 😊

   Poista
 4. Olen samaa mieltä se on kaunis todella kaunis. Minulla on pelakuut vielä ulkona ja kukkivat todella upeasti vielä. Sisään en vielä niitä tuo. Ovat ennustaneet lämmintä ja kaunista syksyä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä lämpöä taitaa vielä olla ja tulla 😊

   Poista
 5. Kauniita pelargonioita sinulla :)
  Minulla on vielä ainokainen pelargoni parvekkeella. Saa olla siellä vielä niin kauan kunnes tulee viileämpää. Talvehtimaan olen vienyt sen anoppilan kuistille, jossa talvellakin lämpötila pysyy plussan puolella. Kotona lämpimässä ne eivät oikein tahdo minulla selvitä talven yli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoneenlämmössä talvetus onnistuu vain jos on tarpeeksi valoa. Joskus tarvitaan lisävaloa pimeimpään aikaan. Meidän olkkarissa isojen ikkunoiden edessä on tarjolla kaikki mahdolkinen luonnonvalo mitä talvella irti lähtee. Muutaman olen talvetuksessa tosin menettänyt, mutta suurin osa on aina selvinnyt.

   Poista