25. lokakuuta 2018

33 kysymystä


Tämä alkujaan facebookista lähtenyt kiva haaste on kiertänyt monia blogeja ja ajattelin minäkin vastata näihin kysymyksiin. Kuvituksena sekalaisia otoksia arkistojen kätköistä.

Avioliittoja

Yksi ja edelleen ollaan naimisissa. Menimme naimisiin nykymittapuulla hirveän nuorina, olin täyttänyt sinä vuonna 23 vuotta. Loppuvuodesta syntyikin jo esikoinen. Ehdimme olla kihloissa vuoden ennen naimisiin menoa ja ennen kihloja olimme seurustelleet vuoden. Nopeaa toimintaa, mutta mitä siitä, kun löysi sen oikean.

Kihloissa

Kaksi kertaa. Eka oli vähän sellainen harjoittelukierros ja kun se suhde loppui, päätin, että seuraavan kerran menen kihloihin vasta kun on varmaa, että myös avioidumme. Ja niinhän siinä sitten kävikin.

Lapsia

Kolme ihanaa lasta. Esikoistyttö täyttää joulukuussa 14 vuotta. (ensi kesänä rippijuhlat, kääk!) Keskimmäinen poika on 12 vuotta ja kuopustyttö kuusivuotias.

Lemmikkejä

Tällä hetkellä yksi lemmikki, koiraherra nimeltään Luka, rodultaan coton de tulear. Meillä oli aiemmin myös 300-litrainen akvaario ja lapsena meidän perheessä oli koiria, kaneja, marsuja ja kaloja. Jossain vaiheessa opiskeluaikoina minulla oli myös kaksi lemmikkirottaa, mutta tulin niille allergiseksi ja ne oli pakko myydä pois.

Leikkauksia

Olisikohan yhteensä neljä? Lapsena minulle tehtiin kitarisaleikkaus ja kaikki kolme lastamme ovat syntyneet sektiolla. Sektio oli kaikkea muuta kuin toivottu tapa synnyttää, mutta synnytysten kulku kahden ensimmäisen kohdalla oli sellainen, että lopulta ei ollut muuta vaihtoehtoa. Esikoisen synnytys pysähtyi totaalisesti ja kun aikaa oli kulunut kyllin, tehtiin keisarinleikkaus. Toisen kohdalla taas vanha sektioarpi repesi ponnistusvaiheessa ja oli pakko tehdä hätäsektio. Onneksi lapselle tai minulle ei käynyt pahemmin. Poika toipui nopeasti, vaikka saikin aluksi vain yhden pisteen heikosta pulssista. Kolmas tuli sitten suunnitellusti sektiolla. Kahden sektion jälkeen kun ei enää voinut yrittää normaalisynnytystä.

Tatuointeja

Ei yhtään.

Lävistyksiä

Korvissa on useampia reikiä ja nuorena tuli otettua nenä- ja kielilävistykset. En ole tosin pitänyt rei'issä koruja enää vuosiin.


Muuttoja

Laskelmieni mukaan yhdeksän muuttoa. Enemmän kuin mitä kuvittelin. Lapsena muutimme kaksi kertaa. Sitten muutin opiskelemaan ja opiskeluaikana muutin kaksi kertaa eri paikkaan ja taas välillä kotiin. Sitten muutin toiseen opiskelupaikkaan ja sieltä yhteen mieheni kanssa. Yhteisen perheemme kanssa olemme muuttaneet kerran.

Ampunut aseella

Olen minä varmaan jollain ilmakolla ampunut ja jousella, jos sitä nyt aseeksi kutsutaan. :)

Ottanut lopputilin

En kertaakaan. Nykyinen työpaikkani on ensimmäinen vakituinen työpaikka, muut ovat olleet kesätöitä tai muuten määräaikaisia.

Ollut saaressa

Joo.

Autosi

Opel Mokka.

Ollut lentokoneessa

Olen ollut melko monta kertaa. Joskus lentopelko meinaa iskeä, mutta toistaiseksi en ole antanut sen estää matkustamista.


Onko joku itkenyt vuoksesi

On varmaan. Ehkä äiti joskus teinivuosinani. :D

Ollut rakastunut

Olen.

Ollut ambulanssissa

En muistaakseni ole ollut kertaakaan ambulanssin kyydissä.

Luistellut

Joo.

Surffannut

En ole, enkä kyllä taida kokeillakaan.

Ollut risteilyllä

Juu, monta kertaa. Ihan kivaa puuhaa, perheen kanssa oltiin ehkä reilu vuosi sitten viimeksi. Loppukesästä kävin myös anopin ja yhteisen ystävättäremme kanssa Tallinnassa. Matkustimme laivalla, mutta yövyimme maissa.

Ajanut moottoripyörällä

En ole ajanut moottoripyörällä, mutta mopolla olen. Ja moottoripyorän kyydissä olen ollut. Tehtiin joskus miehen kanssa pyöräreissu Ahvenanmaalle, oli kivaa.


Ratsastanut hevosella

Olen monta kertaa, lapsena ja nuorena harrastin ratsastusta. Se on sittemmin jäänyt. Tai käytiin me siskon kanssa jossain vaiheessa aikuisiälläkin ratsastamassa. Se on kyllä ihan kivaa puuhaa.

Lähes kuollut

En usko, vaikka hätäsektioon johtaneet syyt olisivat voineet poikia jotain tosi vakavaakin.

Ollut sairaalassa

Olen ollut lasten synnytyksistä ja muutaman kerran muutenkin.

Suosikkihedelmä

Omena.

Aamu vai ilta

Ilta.

Lempiväri

Niitä on monta, ehkä joku tosi syvänsininen tällä hetkellä.


Viimeisin puhelu

Tyttäreltäni, "voitko äiti tuoda mun lasit yläkertaan kun tuut tänne, en jaksa itse hakee."

Viimeisin viesti

Mieheltäni.

Nähnyt jonkun kuolevan

En ole nähnyt kuolevan, mutta olen nähnyt isäni kuolleena. Isälläni oli aivokasvain ja hän kuoli kymmenen vuotta sitten. Olisin halunnut olla hänen kanssaan lähdön hetkellä, mutta olin muualla silloin. Minulle oli tärkeää jättää viimeiset hyvästit hänelle vielä sairaalassa kuoleman jälkeen.

Kahvi vai tee

Kahvi, ehdottomasti.

Paras piirakka

Ehkäpä jokin suolainen katkarapupiirakka, nam!

Kissa vai koira

Koira, olen koiraihmisiä ehdottomasti. Meillä on koira tälläkin hetkellä ja koiria on ollut myös lapsuudenperheessä. Olen kissalle allerginen, joten se rajoittaa hiukan, vaikka kissoista muuten pidänkin.

Paras vuodenaika

Kesä. Kevät on myös aika ihana, mutta se on niin nopeasti ohi ja siinäkin hohtona on nimenomaan kesän odotus, joten kesä vie kyllä voiton. Puutarhaihmisen parasta aikaa.

***

Mikäli innostuit myös vastaamaan näihin kysymyksiin blogissasi, niin kerro siitä kommenteissa. Tulen ehdottomasti lukemaan mitkä sinun vastauksesi ovat. Mukavaa torstaita kaikille!

8 kommenttia

 1. Kiva postaus. Taidan napata tämän itsellenkin ja tehdä lähiaikoina :) Meillä myös on ensikesänä esikoiseni riparit. On se vaan huimaa, miten äkkiä aika menee näiden lasten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Itse ei vanhene yhtään, mutta lapsista sen ajankulun näkee ;)

   Poista
 2. Tämä on mukava haaste.
  Luin vastauksesi suurella mielenkiinnolla.
  Olet nuoresta iästäsi huolimatta kokenut jo monenlaista.
  En tällä kertaa ainakaan ota haasteesta koppia, koska olen viikonlopun kirjamessuilla.
  Ehkä myöhemmin sitten.
  Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä oli oikein kiva viikonloppu Turun Caribiassa. :)

   Poista
 3. Kiva postaus, joka sopii hyvin toteutettavaksi nyt, kun puutarhassa ei pahemmin enää ole tekemistä. Taidanpa napata myöhempää käyttöä varten.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, täytyy tulla lukemaan sitten kun teet tämän. :)

   Poista
 4. Mukavat vastaukset, kiva postaus :) hyvää viikonloppua toivottaen Ronja

  VastaaPoista