4. maaliskuuta 2019

Terveiset Leviltä


Vietimme viime viikon perheen kanssa talvilomaa Levillä. Meillä oli oikein onnistunut, mukava ja rentouttava loma. Neljä viidesosaa perheestä vietti suurimman osan ajastaan rinteessä ja minä hiihtelin ja tein kävelylenkkejä. Ehdimme kuitenkin viettää myös aikaa yhdessä.Nuorimmaisesta kehkeytyi loman aikana tosi taitava laskettelija.Kävimme Levin Luvatussa maassa katsomassa upeaa lumilinnaa. Ulkoapäin se oli kuin iso lumimöhkäle, mutta sisällä oli upeaa lumi- ja jäätaidetta. Rakennelma piti sisällään muun muassa kapakan, hotellihuoneita ja kappelin.

Huoneita pystyi vuokraamaan, mikäli halusi yöpyä lumilinnassa. Melko jäätävää touhua. :)Vierailimme Husky-puistossa ihastelemassa erilaisia koiraeläimiä sekä poroja. Aitauksista löytyi siperianhuskyja, pystykorvan pentuja, koirasusia, kettu sekä naali. Huskyja ja koirasusia käytetään valjakkokoirina. Emme käyneet ajelulla, mutta yksi porukka oli lähdössä retkelle juuri samaan aikaan, kun olimme puistossa ja meteli oli kyllä melkoinen. Koirat haukkuivat innoissaan, eiväkä olisi malttaneet odottaa lähtöä. Aitauksissa olevat koirat olisivat halunneet myös mukaan ja yksi koira roikkui jo aidan päällä, kun olisi ollut ihan tosissaan lähdössä.

Punakettu ja naali olivat kovin kesyjä ja olivat oppineet hienoja temppuja. Palkaksi ne saivat makupaloja.
Koirasudet olivat aika pelottavan näköisiä otuksia, mutta hienosti ohjaaja niitäkin käsitteli. Vaaleanruskeassa koirasudessa oli muistaakseni 90% sutta.
Porot olivat suloisia. Niille sai tarjota piparkakkuja ja rohkeimmat ottivat porojen kanssa pusukuvia tarjoten piparia omasta suustaan. Valkoinen poro oli jo pudottanut sarvensa ennen aikojaan. Lämpimät ilmat saivat sen luulemaan, että kevät on jo tullut. Lomamme aikana Levillä olikin yllättävän lämmintä, kun saavuimme oli +4 astetta ja räystäät tippuivat. Saimme muutaman pakkaspäivänkin sitten kyllä, mutta ei mitään hurjia pakkaslukemia. Ihan hyvä niin.
Minä ehdin hiihtelyn lomassa käydä myös niissä hoidoissa, mitä suunnittelinkin. Sain hieronnan ja kasvohoidon. Se oli oikein rentouttava kokemus ja tuli tarpeeseen. Kävin yhtenä päivänä myös kylpylässä pulikoimassa nuorimmaisen kanssa. Kaikki olivat tyytyväisiä lomareissuun, kun kaikki saivat tehdä sitä mistä tykkäävät. Saimme nukkua hyvin ja kävimme muutaman kerran ulkona syömässä. Oli tosi onnistunut reissu.


10 kommenttia

 1. Kuulostaa olleen mukavaa. Ihanan lumista ja talvista! Eläimet ovat myös tosi söpön näköisiä, etenkin pennut.

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan upeat kuvat. Kyllä meillä Suomessa on vielä puhdasta ja raikasta.
  Näiden kuvien myötä iski koti-ikävä.
  Hyvää laskiaistiistaita!

  VastaaPoista
 3. Samoilla laduilla ollaan sitten hiihdelty viime viikolla :) Kiva että oli onnistunut loma! Meillä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tekin olitte Levillä :) Se on kyllä kiva paikka.

   Poista
 4. tosi kivalta näyttää ja kuulostaa!

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita kuvia. Teillä on ollut mukava loma. Levi on kiva paikka. Me tosin olemme käyneet siellä enimmäkseen syksyaikaan, kun emme ole hiihtoihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ajattelimme lähteä mieheni kanssa vaihteeksi kesällä Lappiin ja tehdä jonkun vaelluksen. Haluaisin nähdä ihan sitä pohjoisinta Lappia ja erilaista luontoa. Ajattelimme käsivarren aluetta :)

   Poista