16. heinäkuuta 2016

Pihahommia vol. 5

Eilen miehet saivat tehtyä toisen kerroksen takapihan pengerrystä valmiiksi. Muurikivien sisällä olevat onkalot täytettiin taas betonilla, jotta tulee tukeva rakenne. Enää viimeinen kerros tekemättä, ja umpinaiset päällikivet vielä täytyy laittaa. :)Tänään mies aloitteli nurmikon rajauskivien asennusta. Kaikkien polkujen ja nurmikon väliin tulee tuota, samoin sokkelin vierustoille. Sokkelin päällystyskin täytyisi joku päivä tehdä. Kyllä tässä on vielä paljon hommaa.


Tänään merkattiin omenapuiden paikat, niin saa kaivuri tehdä kuopat ja täyttää mullalla. Ei tarvi sitten käsipelillä kaivaa. Omenapuut päätettiin sijoittaa autotallin viereiselle pihalle.

Torstaina siistittiin ja suoristeltiin äitini kanssa nurmikon ja polkujen reunoja ja illalla sain täryttää sorat. Aika hauska peli se tärykone, aluksi pelotti ettei pysy käsissä, mutta kyllä siihen tottui. Meillä tulee näihin jossain vaiheessa laatat, muttei tänä kesänä, ei pörssi kestä... Noihin rajoille tulee vielä reunuskiveä, jonka asennusta mies aloitteli.

Etupihalle tulee jossain vaiheessa oleskelualue ja pergola. Sille on jo laitettu sorapatja valmiiksi. Alueen ympärillä on syvempi multatila, johon voi sitten istuttaa kasveja. Nurmikot päästään varmaan kylvämään pian, mutta niitä saa olla sitten kyllä koko ajan kastelemassa...

Eipä ole pahemmin tullut tänä kesänä kulutettua noita aurinkotuoleja... No, ehtiihän niitä. Nyt tehdään puutarhaa, eikä se ole mikään ikävä asia. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti