20. heinäkuuta 2016

Pihahommia vol. 6

No niin, nyt on päästy siihen vaiheeseen mitä eniten olen odottanut, nimittäin istutuspuuhiin! :) Toissapäivänä kävin tyttöjen kanssa taimiostoksilla ja eilen istutin kaikki ostokset, oli siinä urakkaa, tänä aamuna oli vähän kankea olo. En ehtinyt eilen kuvata kaikkia vaiheita, multaakin tuli kärrättyä kohtuullisen paljon, tässä tänä aamuna ottamiani kuvia. En saanut kaikkea haluamaani hankittua, tarjonta oli tähän aikaan aika vähäistä, joten siksi näyttää niin tyhjältä. Elokuussa tulee uusia taimia ja saa täydennystä penkkeihin. Ja onhan se hyvä jättää tilaa kasvulle ja heräteostoksille. ;)

Otetaan ensin havu/rodopenkki ja sen asukkaat. Tämä penkki saa aamuauringon valoa, puoliltapäivin se jää varjoon loppupäiväksi, joten se soveltuu varjossa viihtyville kasveille. Penkistä löytyy kahta alppiruusua, timanttituija, pallotuijia, tuivio, sormivaleangervoa, varjoyrttiä, kuunliljaa ja tupastiarellaa. Tähän olisi tarkoitus hankkia vielä ainakin mustilanhortensia ja jotain maanpeittoperennaa.


Marjatanalppiruusu 'Helsingin Yliopisto' - Rhododendron

Timanttituija 'Smaragd' - Thuja occidentalis

Jalokuunlilja 'Stiletto' - Hosta

Sormivaleangervo - Rodgersia aesculifolia

Nukka-alppiruusu 'Pohjolan tytär' - Rhododendron

Varjoyrtti - Pachysandra terminalis
Pallotuija - Thuja occidentalis
Ja sen takana Tupastierella - Tiarella wherryi


Sitten koristeportin vieressä olevat penkit. Näihin penkkeihin haluan symmetriset istutukset. Niihin paistaa aurinko aika pitkään, illaksi jäävät varjoon. Näistä penkeistä löytyy kartiovalkokuusta, kahta eri kurjenpolvea, kuunliljaa ja purppurakeijunkukkaa. Näihin olisi tarkoitus hankkia vielä keijuangervoa, jättipoimulehteä, ukkolaukkaa, valkoisia liljoja ja paljon tulppaaneja. Kuolanpionia laitan myös keskelle, sitä minulla on siskon pihassa jemmassa. :)

Jalokurjenpolvi 'Rozanne' - Geranium
Toinen kurjenpolvi on jalokurjenpolvi 'Orion', mutta siitä en ottanut kuvaa, kun ei ollut kukassa.


Jalokuunlilja 'Stiletto' - Hosta

Purppurakeijunkukka 'Palace Purple' - Heuchera micrantha
Keijunkukkia haluan myös lisää kaiken värisiä, niillä on tosi kauniit lehdet. Kesäkukkaistutuksessa minulla onkin kahta keijunkukkaa, laitan ne syksyllä maahan.

Kiviasetelman juurelle laitettiin valkoista koristekiveä, mutta sitä täytyy hankkia lisää, koska harmaa sora näkyy sieltä osittain. Lisäksi kävi niin, että telepatia ei toiminutkaan ja mies toi väärää koristekiveä, olin itse ajatellut tuohon vähän isompaa ja pyöreähköä koristekiveä. Tuohon voisi tietysti päälle laittaa sitä vielä.

Takapihan pengrryksen ylimäistä osaa on tehty myös, mutta kivet loppuivat kesken ja niitä pitää tilata hiukan lisää.

2 kommenttia

  1. Laitatko noihin valkoisiin pylväisiin köynnöstä? Minusta ne ovat kuin köynnöksiä varten tehdyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä jossain vaiheessa laitan. :) ne on vielä keskeneräiset, ylös tulee rimoitusta. Ja maalatakin pitäisi, inhoan maalaamista... :D

      Poista