2. lokakuuta 2016

Raksanostalgiaa

// Yhteistyössä Jukkatalo

Tänä syksynä on tullut fiilisteltyä raksa-aikaa. Niinhän sitä sanotaan, että aika kuultaa muistot, eikä siitä nyt niin kovin pitkä aika edes ole, mutta jotenkin mielestä on pyyhkiytynyt se kaikki kiire ja stressi ja muistaa vain kuinka hienoa oli rakentaa omaa kotia. Tämä on meidän ensimmäinen koti, joka on tehty juuri meitä varten. Pian koittaa päivä, kun tulee kuluneeksi kokonainen vuosi sitä kun muutimme tänne. Väkisinkin se vetää hiukan nostalgiseksi ja saa vajoamaan muistelmiinsa.


Maaliskuussa 2015 aloitettiin odotetut maatyöt tontilla. Huhtikuussa tehtiin perustuksia ja huhtikuun lopulla saapuikin jo autotallin elementit Jukkatalon tehtaalta. Oli se kuin joulu ihmisellä, tai sanotaanko että pikkujoulu, talon elementtien saapuminen oli sitten se ihan oikea iso joulu. :)
Toukokuun alussa saapuivat talon elementit. Seurasin ensimäisen kerroksen pystytystä tippa linssissä, niin se sai mielen herkistymään. Oli mahtavaa nähdä että jotain, mikä äsken oli ollut vain paperilla, alkoi muotoutua ihan oikeaksi käsinkosketeltavaksi todellisuudeksi.

Yläkertaa ja kattotuoleja päästiin pystyttämään, kun kantavat rakenteet ja välipohja oli saatu tehtyä. Yläkerran pystytys oli myös erittäin odotettu tapahtuma, koska silloin talo alkoi saada lopullista muotoaan.

Oli jännittävää seurata, kun talo nousi pystyyn niin äkkiä. Elementeistä rakentaminen on kyllä nopeaa, kun vertaa pitkästä tavarasta tekemiseen. Ikkunatkin ovat valmiina paikallaan ja hyvä tehtaalla vedetty pohjamaali. Kesäkuussa saatiin katto päälle ja tehtiin lattiavalun valmisteluja. Heinäkuussa oli lattiavalu ja päästiin siisteihin sisätöihin levyttämään seiniä ja sisäkattoa.

Syyskuussa oltiin siinä vaiheessa, että saatiin alkaa miettiä materiaalivalintoja, laattoja, tapetteja ja parkettia. Oli siinä miettimistä, mutta aika kivuttomasti se lopulta meni, kun mieltymykset osuivat aika hyvin yksiin, eikä isompia erimielisyyksiä tullut. Syyskuussa alkoi seinien kittaus ja maalaus ja kylppärien laatoitus. Lokakuulla tapetoitiin ja alkoi kiintokalusteiden asennus. Marraskuussa asennettiin viimeiset kaapistot ja sauna, ja sitten päästiinkin jo muuttamaan. Oli kyllä jännää nukkua eka yö ihan uudessa kodissa. :)

Melkein voisi sanoa, että rakentaminen oli niin kivaa, että sen voisi tehdä pian uudestaankin. Paitsi että tästä kodista en kyllä halua ihan hetkeen muuttaa minnekään. Niin kiva täällä on asustella. :DEhkä haluat kurkata myös näitä postauksia?

SUUNNITELMISTA TOTEUTUKSEEN
KOTIMME PARHAAT PUOLET

9 kommenttia

 1. Itse rakennettu uusi koti jää mieleen pysyvästi. Minä muistan yhä uuden kodin tuoksun; vasta maalatut seinät, saunan lauteet ja panelit ja kaikki tuoreus ja raikkaus, joka uudessa kodissa aina on.

  VastaaPoista
 2. Varmasti juhlava tunne päästä muuttamaan upouuteen omaan kotiin. Hämmästyttävää miten nopeasti talo syntyy ja kiva kuulla, että se oli noin mieleinen kokemus. Toisenlaisiakin tarinoita kuulee. Näyttää kauniilta sisältä ja ulkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tullut eroa eikä mitään suurempia kriisejäkään. :D Mutta oli se rankkaakin, ei sitä voi kieltää. :)

   Poista
 3. Rakennus ajasta jää ihania muistoja!
  Teillä on hieno talo!
  Me ollaan rakennettu kaksi taloa ja kolmas on haaveissa!
  Kivaa illan jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olettekin kovia rakentamaan. :) Me rakennetaan varmaan vähän pienempi sitten kun lapset on lentäneet pesästä. :)

   Poista
 4. Mikäli joku kiinnostui lukemaan enemmänkin meidän rakennusajasta, niin raksablogista löytyy. :) http://unelmillaon.blogspot.fi/

  VastaaPoista