20. marraskuuta 2016

Hyvää synttäriä blogi!

Hip hei ja hurraa, tänään Arjen Karusellissa -blogi täyttää yhden vuoden! Ja ylihuomenna tulee vuosi siitä kun muutimme tänne uuteen kotiin. Valitettavasti en ole järkännyt mitään arvontaa, kun en ole muka ehtinyt. Ajattelin laittaa muutaman mukavan muiston tämän vuoden varrelta.Seuraavat kuvat on otettu heti muuton jälkeen. Vitsi kun tuo takkakin on ihan puhdas! Ja on meillä aika paljon tullut uusia kalusteita tuon jälkeen. Oli ihan huippua kyllä herätä uudessa kodissa, ulkonakin oli lunta ja kaikki niin puhtaan ja uuden näköistä.

Eka joulu uudessa kodissa oli ihana. Jouluksi lumet olivatkin jo sulaneet, mutta ei se joulun tunnelmaa haitannut. Mitenkähän tänä jouluna, saadaanko lunta vielä jouluksi? Meillä oli viime jouluna kaksi kuusta, alhaalla oikea kuusi ja yläkertaan lapset halusivat laittaa pienen tekokuusen.

Sitten koitti kevät ja pääsiäinen. Taisi olla lämmintä jo auringonpaisteessa, kun lapset kirmasivat terassille juoksentelemaan. Lunta taisi kyllä olla, ettei siellä ihan vielä kesäkelit olleet. Jokainen uusi vuodenaika uudessa kodissa oli kuitenkin aina riemun paikka. :D

Ja vitsi miten ihanalta tuntui kun sai hakea ekat kesäkukat. Suurella hartaudella ne piti istuttaa ruukkuihin. Puutarhaihminen kun olen, niin pienikin puuhastelu mullan parissa saa hymyn huulille. Vielä piti jaksaa odottaa isompia puutarhatöitä, piha kun oli vielä ihan siinä kunnossa mihin se oli rakennusaikana jäänyt. Tai no olihan sieltä romut siivottu, mutta ei se kyllä puutarhalta näyttänyt, ei edes pihalta.


Vihdoin koitti pihanrakennuksen aika. Kaivuri hyöri tontilla hyvän aikaa ja rakennettiin muurikivistä kukkapenkkejä ja havualueita. Etupihalle tuli koristeportti ja saatiin nurmikot kylvettyä. Iso homma oli noissa sokkelinvierustojen kivissä. Niitä ei voinut siirrellä lapiolla, vaan ne piti heitellä kottikärryyn käsin. Jossain kohtaa iski pieni turnajaisväsymyskin, kun tuntui ettei tule valmista millään.

Monta hommaa tuli tehtyä, mutta jotain jäi tulevillekin kesille. Ensi kesänä laitetaan takapihalle portaat muurikivipengerrysten väliin ja myös terassilta puuttuu vielä portaat. Kesäkeittiötä ajattelimme, mutta sen laittaminen ei ehkä ole ajankotaista vielä ensi kesänä. Ei haluta mitään työleiriä. Lapsille laitetaan varmaan keinut, hiekkalaatikko ja trampoliini. Nyt on talvella hyvää aikaa miettiä suunnitelmia. Ja hiukanko odotan innolla ensi kevättä, kun näkee mitä kaikkea on tullut istutettua. Toivotaan ettei talvi ole kovin ankara pienille taimille.


Tästä tulikin aika puutarhapainotteinen muistelmapläjäys, mutta se on kyllä varmaan rakkain harrastukseni joten ei ihmekään. :)

Mukavaa uutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia

 1. Onnea synttäreiden johdosta! :-)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa vuosipäivää sinne! Ihana katsella just nyt pihakuvia ja haaveilla taas tulevasta keväästä ja kesästä. Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin onkin. Jotenkin uskomattomalta tuntuu kesäkuvien vihreys kun vertaa tuohon mustaan maisemaan nyt.

   Mukavaa viikonjatkoa! :)

   Poista