5. syyskuuta 2017

Yksi syyskuun ilta puutarhassaTaas on saatu nauttia kauniista syyskesän säästä. Ihanaa, ettei ihan vielä tarvi päästää irti kesästä, jota ei melkein edes ollut. Innostuin pitkästä aikaa kuvailemaan puutarhassa ja löysin paljon ihania lehtimuotoja ja -värejä, ja niiden yhdistelmiä. Rakastan liki mustalehtisiä kasveja ja niitä löytyykin pihasta melko paljon.


Tummalehtinen syyskimikkä korostaa ihanasti puutarhan hämärällä puolella kasvavan mustilanhortensian kukintaa.Voimakkaan punalehtisiä kasveja ovat mm. ylemmässä kuvassa oleva keijunkukka ja purppuraheisiangervo 'Lady in Red'. Vuohenputkea löytyy kirjavalehtisenä ja se ei ilmeisesti ole niin kova leviämään kuin tavallinen versio. Vuohenputki kasvaa myös paikassa jossa päästään ajamaan ruohonleikkurilla karkurien yli.Keijunkukista löytyy todella laaja valikoima erilaisia lehtimuotoja ja värejä. Ne ovat ihan lempikasvejani. Niille löytyy aina taatusti tilaa jostainpäin puutarhaa.Kaunis väritys on myöskin akileijan lehdissä näin syyskesällä. Akankaalia minulla on kirjavalehtisenä, toivottavasti se leviää hyvin, viime talvi sakotti muutaman taimen.
Mustaselja 'Black Lace' on yksiä lempipensaistani. Siinä on todella tummat, melkein mustat lehdet. Ja mustasta puheenollen, mustasalkoruusu alkoi vihdoin kukkia! Siinä on tosi paljon vielä nuppuja avautumassa, varret ovat kasvaneet minuakin pidemmiksi.Keltainen syyshohdekukka on kukkinut iloisesti jo jonkin aikaa. Nyt aloittelee kukintaansa myös puna-oranssin kirjava lajitoveri. Muistaakseni minulla oli vielä punaistakin syyshohdekukkaa, mutta osa näistä vasta puskee kukan alkuja, eikä väristä voi vielä sanoa mitään varmaa. Toivotaan että syksy on pitkä ja lämmin ja kaikki kukat ehtivät kukkia.


Hyvää syyskuuta kaikille!

6 kommenttia

 1. Onpa kauniita kuvia. Keijunkukka on yksi minunkin suosikeistani. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kauniita!
  Liityin samalla lukijaksi, kun aika usein tulee blogissasi vierailtua.
  Hyvää syyskuun jatkoa!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Kiva juttu, tervetuloa lukijaksi!
   Hyvää syyskuun jatkoa sinullekin! <3

   Poista
 3. Kaunista kukkaloistoa, ja hienon väristä lehdistöä, etenkin mustaselja ja syyskimikkä. Myös musta salkoruusu on melko vaikuttavan näköinen. Kelta- ja oranssikukkaiset perennat ovat myös kauniita noiden tummalehtisten parina. Kivan näköistä sinulla!

  VastaaPoista