4. maaliskuuta 2018

Teki mieli jotain hyvää


Alkoi tehdä mieli jotain hyvää, mutta kaapit ammottivat tyhjyyttään. Muistin, että pakkasessa on marjoja ja kaikenlaisia perusleivontatarvikkeita, kuten munia, voita, sokeria ja jauhoja löytyy. Päätin siis kyhätä kokoon marjapiirakan.
Tein marjapiirakan tällä ohjeella, mutta ihan kaikkea ei löytynyt kaapista. Kauraleseiden sijaan laitoin kaurahiutaleita, maustetun rahkan tilalle maustettua jugurttia ja kermaviilin tilalle kreikkalaista jugurttia.
Tänään oli lasten serkkutytön synttärit, mutta nyt meillä sairastui vuorostaan nuorimmainen ja minun piti jäädä hänen kanssaan kotiin. Kuumeesta huolimatta tyttö seurasi innokkaana piirakanleivontaa. En olekaan pitkään aikaan tehnyt piirakkaa, tämä oli ihan kiva ja helppo piirakan ohje. Ja hyvää tuli!


Mukavaa alkavaa viikkoa!

10 kommenttia

 1. Oi, näyttää hyvältä! <3 Mulla oli tänään aika samanlainen tilanne - piti loihtia äkkiä jotain helppoa pientä herkkunälkään siitä, mitä kotoa löytyi. Tein omenakaurapaistosta, korvasin sokerin hunajalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmm... Omenakaurapaistos on ihan huippua! Harmi ettei meillä ollut omenoita. Olisin muuten varmaan päätynyt siihen itsekin. :)

   Poista
 2. Näyttää herkulliselta. Onneksi ohjeita ei tarvitse orjallisesti noudattaa. Luova kokki leipoo ja valmistaa ruokaa juuri noin, kuten sinä teit. Otetaan sitä, mitä on. Pikaista paranemista pikkuiselle. Hyvää tulevaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
 3. Hyvä tietää, että maustetulla tai kreikkalaisella jugurtilla voi korvata rahkan. Mietin näitä vaihtoehtoja juuri muutama päivä sitten kurkatessani jääkaappiin. Silloin jäi kokeilematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki ihan hyvin voi, kreikkalainen jugurtti ainakin sopii mainiosti, koska on melko paksua rakenteeltaan. Maustettu jugurtti oli hiukan juoksevampaa, mutta sitä tuli aika pieni määrä.

   Poista
 4. Ooh my goodness – that looks so flippin good..! dear love it..

  https://clicknorder.pk online shopping in pakistan

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää . Minulla on samat aatokset mielessä .Toin mökiltä pakkasesta vähän lisää marjoja. Ikävää kun ette kaikki päässeet synttäreille .Pikaista paranemista sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, tänään ei ole ollut tytöllä kuumetta, joten jos ei takapakkia tule niin huomenna pääsee jo päiväkotiin. :)

   Poista