13. huhtikuuta 2018

Viikonloppusuunnitelmia


Tänään meillä on ollut perinteinen pizzaperjantai ja namipäivä. En tiedä koska tämä perinne tuli, mutta nyt siitä ei voi enää luopua ilman vastalauseita ja hämmennystä. Ihan kiva juttu, ettei rankan työviikon jälkeen tarvi kehitellä sen kummempaa pöperöä kiireessä vaan on valmis kaava, jota kykenee noudattamaan hiukan väsähtäneenäkin.Lunta on meillä täällä III-vyöhykkeellä vielä aika paljon, mutta selkeästi huomaa että joka päivä sitä on vähemmän. Nyt on luvattu niin lämpöisiä ilmoja, että pakko niiden on pian huveta. Ajattelin jo huomenna mennä perkaamaan lumen alta pajastuneita kukkapenkkejä. Katkon kuivia perennanvarsia ja lisäilen multaa.
Taimipurkit valtaavat alaa vääjäämättä. Laitoin osan turvepoteissa kasvaneista isompiin ruukkuihin ja niin ne vain vievät sitten enemmän tilaa kokoajan. Tomaatit alkavat olla aika korkeita. Grillitikuilla niitä tuin pystyyn, mutta pitää löytää jotain pidempiä ja tukevampia keppejä niille, kun eivät nuo kohta enää riitä. Tomaatteja tuli nyt vähän liikaa, kun minulla ei ole kasvihuonetta, mutta lupasin siskoille lahjoittaa ylimääräisiä.Sunnuntaina ajateltiin poiketa Ikeasta pari pikku juttua. Toivotaan, että tulee ihana lämmin ja aurinkoinen viikonloppu. Mukavaa viikonloppua kaikille!

16 kommenttia

 1. Ihania taimia :) Mukavan kuuloinen perjantai ohjelma teillä :) Ihanaa viikonloppua koko perheelle <3

  VastaaPoista
 2. Pizzaperjantai kuulostaa vallan mainiolta traditiolta! Perjantai-iltaisin sitä juuri kaipaa jotakin helppoa :) Aurinkoa viikonloppuun!

  VastaaPoista
 3. Pizzaperjantai on hyvä idea. Joskus on päästettävä itsensä helpommalla. Teillä on vielä lunta enemmän kuin meillä täällä, mutta muuten kevät hyvällä mallilla. sinun taimesi näyttävät hyvinvoivilta. Minun ovat autotallissa, jossa vain kaksi pientä ikkunaa ja ne näyttävät hieman aneemisilta.
  Hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan nyt, että viimeisetkin lumet lähtevät nopsaa. :)

   Poista
 4. pizzaperjantai on tosi hyvä idea!

  VastaaPoista
 5. Yhtään lasta ei asu enää kotona, mutta perinteet jäivät. Irtokarkkipussi tahtoo jostain syystä hypätä ostoskoriin perjantaisin 😀

  VastaaPoista
 6. Pitsaperjantai on kyllä huippua:) Hienosti siellä taimet kasvaa! Leppoisaa sunnuntaita❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvaahan ne, saisi vaan muutkin taimet olla yhtä innokkaita kuin tomaatit. :)

   Poista
 7. Pizzaperjantai on parasta!😀😋
  Hienoja taimi-istutuksia siellä!
  Hyvää alkavaa viikkoa!❤️

  VastaaPoista
 8. Meillä oli sama juttu kun pojat olivat pieniä me söimme perjantaina joko pizzaa tai ranskalaisia ja nakkeja uunissa tai hampurilainen ja ranskalaiset. Se oli mukavaa nopeaa ruokaa työviikon jälkeen. Ei meillä yhtään huono omatunto ollut koska me emme muuten käytä eineksiä ja mitään valmisruokaa yleensäkään. Teimme ja teemme kaiken itse ostamme tuoreet aineet ja teemme siitä, jopa kalapuikot, vihannekset, hernekeiton ,leivät, keksit jne.... Vai olet sinä ajatellut jo rapsutus puuhiin. Meillä mökillä on vielä niin märkää vaikka lunta ei olekkaan että ei vielä . Ja multakin oli jäässä vielä viikonloppuna. Mutta ehkä tulevana viikonloppuna. Hyviä rapsutuskeliä sinne jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran oli etelänpuolen penkeistä maa sulanut, että satunnaiset rikat sai helposti nypättyä pois. Niitä ei siellä paljon ollutkaan. Mutta perennanvarsien katkominen oli aika urakka! Nyt se on tehty kaikista penkeistä. :)

   Poista