2. kesäkuuta 2018

Kesäkuu!


Se ois sitten kesäkuu! Ja ojanpientareet jo täynnä lupiininkukkia. Vaikka se onkin hanakasti leviävä vieraslaji Suomessa, niin pakko myöntää, että kaunis se on. Hyvä keino vähentää sen siementämistä onkin kerätä isoja kimppuja maljakkoon.Tässä kimpussa on myös muutama ukkolaukka. Ne ovat ihan valtavan kokoisia. Ovatkohan eri lajiketta kuin vanhassa pihassani olleet ukkolaukat.
Koululaiset kirmasivat kesälaitumille tänään, mutta minulla on töitä vielä kuukausi. Taitavat ilmat viiletä ensi viikoksi. Nyt ei harmita (vielä ainakaan) yhtään, sillä ollaan saatu nyt jo niin paljon kesäistä auringonpaistetta, että sitä on hyvänmielen varastossa varmasti pitkään. Sade tekisi luonnolle hyvää. Toivottavasti sitäkin saadaan.Ihanaa kesäkuuta kaikille!

8 kommenttia

 1. Hihi, lupiinikimppujen poimiminen onkin kerrassaan kannatettavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu :) Niistä tulee kyllä ihana tuoksukin kotiin. Aivan kuin kesäsade. :)

   Poista
 2. Hurmaava kimppu! :) Lupiinit ovat mielestäni tosi nättejä, vaikka monet tosiaan pitävät niitä rikkakasveina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nättejä ne on, onhan lupiini alunperin tuotu puutarhoihin koristekasviksi. Luonnossa se vain menestyy myös turhankin hyvin ja syrjäyttää alkuperäistä niittykasvillisuutta. Perhosille lupiini ei sovi ruuaksi ja haittaa näin muita kasveja syrjäyttäessään perhosten ravinnonhakua. Mutta suosittelen kaikkia keräämään tätä kaunista kukkaa oikein joukolla maljakkoihin, niin siementävät sitten hiukan vähemmän. :)

   Poista
 3. Vau! Olet solminut upean kimpun lupiineista ja ukonlaukasta. He tekevät, jotka osaavat.
  Suvista sunnuntaita sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 4. Hieno kimppu. Minä olen tehnyt myös samoin ja kerännyt niitä maljakkoon. Ainoa huonopuoli on että roskaavat jonkinverran. Minulla on puutarhassa kaksi jalolupiinia . Ja yksi tavallinen oli alkanut kasvaa punalatvan sisälle. Se pitää poistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen huomannut myös että roskaavat hiukan. Mutta kyllä sen kärsii. :)

   Poista