2. elokuuta 2018

Amerikan matkamme, OSA 1 - San Francisco


Lupasin paneutua Amerikan matkaamme hiukan tarkemmin, kunhan aikaa kuvien käsittelyyn liikenisi. Tänään päätin ottaa härkää sarvista. Esittelen teille kymmenenpäiväisen roadtrippimme ensimmäisen kohteen, San Franciscon.

Lähdimme roadtripille Vancouverista, Washingtonista, ja matkustimme ensimmäisen päivän aikana San Franciscoon saakka. Aikaa kului muistaakseni 13 tuntia. Aikamoinen matka! Lapset jaksoivat ihmeen hyvin. Ikkunoista katseltiin vaihtuvia maisemia ja jossain vaiheessa ajoimme laajan maastopalonkin läpi. Se ei onneksi enää roihunnut ilmiliekeissä, mutta savua oli melkoinen pitkän matkaa.


Yövyttyämme hotellissa suuntasimme aamulla San Franciscon tunnetuille nähtävyyksille. Ajoimme Golden Gate -siltaa pitkin ja pysähdyimme toisella puolella ottamaan kuvia tästä upeasta maamerkistä. 2 737 metriä pitkän sillan rakentamiseen kului yli neljä vuotta ja se maksoi yli 35 miljoonaa dollaria. Sillalta suuntasimme rantalaiturille, joka oli täynnä kauppoja, ravintoloita ja muita turisteille suunnattuja viihdykkeitä.
Tutun näköisiä jannuja seisoskeli palaveeraamassa. :)Halusimme käydä pienellä laiva-ajelulla kaupungin edustalla. Merituuli puhalsi ihanan viileästi, vaikka melko etelässä oltiinkin. Oli muutenkin jännä huomata, miten Amerikassa lämpötilaerot noudattivat pohjoinen - etelä suunnan sijaan enemmän sitä, oltiinko rannikolla vai sisämaassa. Erot olivat tosi suuria.

Näimme Golden Gate -sillan myös mereltä päin ja ajoimme kuuluisan vankilasaaren, Alcatrazin, ohitse. Saarelle pääsee myös kiertelemään, mutta me tyydyimme ihastelemaan mereltä päin. Alcatrazista tehtiin liittovaltion vankila vuonna 1934 ja sen toiminta lopetettiin 1963. Nykyään entinen vankilasaari on suojeltu virkistys- ja luonnonsuojelualue sekä suosittu matkailunähtävyys.

Laivakierroksen jälkeen nautimme olostamme rantalaiturilla. Söimme hyvää ruokaa, ajelimme karusellilla ja söimme jäätelöä.Pitkän ja touhukkaan päivän päätteeksi ihmettelimme matkalla hotelliin San Franciscon jyrkkiä katuja. Seuraavana vuorossa matkallamme oli Los Angeles. Siitä lisää seuraavassa osassa.Amerikan matkamme -postaussarjan kaikki osat:

OSA 1 - San Francisco

8 kommenttia

 1. Hienot kuvat.
  On teillä ollut upea matka. Tätä lukiessa tuli minulle uutta tietoakin.
  Ihanaa elokuuta sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia hienosta matkasta!
  Valokuvausasiat minua kovasti kiinnostavat, joten kysyn, millaisella kameralla ja objektiivilla olet nämä kuvat ottanut ja yleensä kotonakin? Oma järkkärini on niin painava, että mietin, josko hankkisin mikrojärjestelmäkameran matkakaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kamerani on Canonin EOS 1100D, putkena EF-S 17-55/2.8. Kuvasin myös matkalla tällä. Putki on aika painava, joten matkoille olisi varmaan hyvä ottaa joku pienempi. En ole vain tullut hankkineeksi. :)

   Poista
 3. Näitä matkakertomuksia luen mielelläni lisääkin. Minulla kun ei ole aavistustakaan miltä tuolla päin maailmaa näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Niitä on tulossa tosiaan lisää jatkossa. :)

   Poista