15. elokuuta 2018

Amerikan matkamme, OSA 3 - Universal Studios


Olimme edellisenä päivänä saapuneet Los Angelesiin ja katsastaneet Hollywoodin Walk of Famen. Nyt oli vuorossa Universal Studios.


Sisään päästyämme melkeimpä ensimmäisenä törmäsimme ihan aidon näköiseen dinosaurukseen. Tai mistä sitä tietää, kun ei ole aitoa koskaan nähnyt! :) Dinosaurus-robotti liikkui tosi sulavasti ja käänteli päätään. Kyllä siinä pienempiä katsojia vähän jännitti.Universal Studioilla on vaikka mitä nähtävää, upeita laitteita ja 3D-elämyksiä, mutta suosituin ja tunnetuin lienee studiokierros. Siellä pääsimme näkemään erilaisia lavasteita ja rakennelmia.
Melkein jäätiin tulvaveden jalkoihin.
Yksi mieleenpainuvimmista lavasteista oli Tappajain (Jaws) Amity Island. Tässä kohtaa istuin harmillisesti väärällä puolella kärryä, enkä saanut otettua kunnon kuvamateriaalia.

Kävimme Täydellisten naisten (Desperate Housewives) kotikadulla, Wisteria Lanella. Sen jälkeen ohitimme Bates motellin (Psyko) ja Norman Batesin kodin, missä äitivainaakin istuskeli ikkunan takana.Studiokierroksen lisäksi kävimme monissa laitteissa. Tosin suomenkielen sana 'laite' ei kuvaa lähellekään sitä, mitä nämä 'rides' olivat. Ne olivat useimmiten jollakin lailla 3D tai 4D, ja sisälsivät erikoistehosteita. Kävimme mm. ajelemassa Harry Potterin kanssa luudalla ja jouduimme keskelle Transformers taistelua. Harmi, että näitä elämyksiä oli mahdoton tallentaa kameran filmille.Universal Studioille on rakennettu aivan oikean näköinen Harry Potterin kylä taikakauppoineen ja puotineen. Taustalla nousee jylhä Tylypahkan koulu. Ollivandersin puodissa myytiin taikasauvoja moneen lähtöön, ne menivät siellä kuin kuumille kiville.


Toinen hauska paikka oli Simpsonien Springfield. Springfieldissä näimme monia piirrossarjasta tuttuja paikkoja, oli Krustyland-huvipuisto, Krusty Burger, Springfieldin ala-aste, Kwik-E-Mart ja tietysti Moen baari.
Moen baarissa saimme jopa maistaa Simpsoneista tuttua Duff Beer -merkkistä olutta. Maistui kyllä mukavalta kuuman päivän päätteeksi!Amerikan matkamme -postaussarjan kaikki osat:

4 kommenttia