8. syyskuuta 2018

Amerikan matkamme, OSA 8 - Mt. Hood ja Timberline Lodge


Saatuamme kymmenpäiväisen roadtrippimme päätökseen, meillä oli vielä viikon verran lomaa jäljellä. Vierailimme myös toisen Amerikan sukulaisen luona ja teimme lyhyitä päiväretkiä Oregonin alueella. Oli kiva nähdä kuivan ja kuuman aavikon jälkeen vehreitä kuusimetsiä ja kaunista vuoristoa. Crater Laken lisäksi sitä tarjosi myös Mount Hood.Mount Hoodilla sijaitseva Timberline Lodge -hotelli on toiminut Hohto -elokuvan (The Shining) ulkokuvauspaikkana. Elokuvan sisäkuvaukset on tehty muualla, mutta Timberline Lodge on suosittu nähtävyys osittain juuri Hohto -elokuvan vuoksi.

Timberline Lodge on valmistunut vuonna 1938. Sisätiloiltaan hotelli on vanhan hiihtomajan tyylinen, keskiosassa on takka, jonka ääreen ihmiset kokoontuvat lämmittelemään kylminä talvi-iltoina. Sisustuksessa on käytetty todella paljon puuta ja kaiverrettuja puukoristeluja. Kaikenlaista vanhaa museortavaraa oli myös esillä ympäri hotellia.
Timberline Lodgelta oli näkymä lähimmälle vuorelle, Mount Jeffersonille. Sen takana hiukan vasemmalla on Three Sisters -vuoret, mutta ne eivät kuvassani näy kunnolla. Mount Hood ja Mount Jefferson ovat kerrotulivuoria, mutta eivät ole aktiivisia. Ne kuuluvat Kaskadivuoristoon, joka on yli 1100 kilometriä pitkä vuorijono Yhdysvaltojen länsirannikolla.
Kiivetessämme ylemmäs Mount Hoodin rinnettä, maisemat vain paranivat paranemistaan. Polun varrella kasvoi lupiinia, mutta kesti hetken, ennenkuin tunnistin sen. Lupiini kasvoi siellä tosi matalana, ei ollenkaan niin rehevänä kuin meillä Suomessa. En tiedä johtuiko se korkeudesta, vai onko lupiini Pohjois-Amerikassa aina tuollaista. Amerikan serkun vaimo kyllä kertoi, ettei ole koskaan Amerikassa törmännyt sellaiseen lupiiniin, kuin millaista se on Suomessa. Jostain syystä meillä maaperä on tosi otollista sille ja siksi se leviääkin täällä ihan riesaksi asti.Mount Hood on Oregonin korkein vuori. Sen korkeus on 3429 metriä. Mount Hoodilla sijaitsee laskettelukeskus, joka on auki läpi vuoden. Oli hassua katsella lumilautailijoita ja lunta ihan keskikesällä. En ymmärrä, miten lumi pysyy tuolla, emme olleet sentään ihan huipulla. Lämpötilakin taisi olla ainakin parikymmentä astetta. Ehkäpä sitten öisin lämpötila putoaa melko alas ja varjopaikoissa lumi säilyy pidempään. Taitavat kyllä jotenkin keinotekoisestikin lisätä lunta noihin laskettelurinteisiin.
Lapset innostuivat isukin kanssa lumisotasille, ja pian porattiin että kädet jäätyy. Mutta olipahan hauska kokemus. :)Saatiin meistäkin kiva ja harvinainen perhepotretti.Sellainen oli Mount Hood ja Timberline Lodge. Seuraavaksi hypätäänkin taas ihan erilaisiin maisemiin, Lake Billy Chinookille, joka on kuivan ruohoaavikon keskellä kanjonissa kulkeva joki tai oikeastaan sen järveksi kutsuttu leveämpi alue.


Amerikan matkamme -postaussarjan kaikki osat:

OSA 8 - Mt. Hood ja Timberline Lodge 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti