3. joulukuuta 2018

Ihmeiden aika


Ihmeiden aika ei ole ohi, meikäläinen nimittäin askarteli! En ole askarrellut ties koska viimeksi. En ole vältellyt askartelua sen vuoksi, että olisin siinä surkea, vaan ehkäpä sen vuoksi, että olen pitänyt sitä lasten touhuna. Siis epäsopivana ajanvietteenä aikuiselle ihmiselle, jolla on tärkeitäkin asioita hoidettavana. Mutta mikäs sen tärkeämpää, kuin kaunistaa kotia perhejuhlaa varten, vieläpä omin pikku kätösin kotoa löytyvistä aineksista. Niinpä sain itseni ylipuhuttua askartelemaan ikkunan täyteen näitä ihania joulutähtiä.




Askarteluun tarvitset: tapettia tai askartelupaperia, kynän, sakset, liimaa sekä lankaa. Leikkaa paperista kaksi yhtäsuurta neliötä. Taita paperi puoliksi molempiin suuntiin ja sitten kolmioksi molempiin suuntiin. Merkitse kynällä vaaka- ja pystytaitosten puoliväliin pisteet. Leikkaa paperiin viilto merkkiin saakka.



Taita leikkaamasi viillon kulmat keskelle yhteen toisiaan vasten. Tee näin kaikille neljälle sakaralle. Levitä liimaa jokaisen sakaran toiseen kielekkeeseen ja paina puoliskot yhteen. Tee joulutähden toinen puoli samalla tavalla kuin ensimmäinen. Levitä liimaa molempien puoliskojen sakaroiden tyveen ja yhdistä tähden molemmat puolet painamalla niitä hetken aikaa yhteen.



Bongasin tämän ohjeen Meillä Kotona -sivustolta: Joulutähti ikkunaan – taittelet sen hetkessä vaikka tapetinjämistä! Katso helppo ohje Linkin takaa löytyy myös video-ohje, jonka avulla askerteleminen on tosi helppoa.





Näistä tuli kyllä aika ihania, vaikka itse sanonkin. Tosi kiva idea ja helppo ohje. :)

8 kommenttia

  1. Itse tehdyt ovat aina niin kivoja. Ihana tuo ikkkunalla oleva ilmakasvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin, toivottavasti en saa sitä hengiltä kovin pian :D

      Poista
  2. Oi, miten ihania! Tosi kauniita :) Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3

    VastaaPoista
  3. Kauniita tähtiä.
    Askartelu on rentouttavaa. Rentoutuminen taas onkin tärkeää.
    Hyvää illanjatkoa ja tätä viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, siinä kyllä yksi tosi hyvä perustelu. :D
      Kiitos!

      Poista
  4. Onpa ne nättejä, kokeiluun menee!

    VastaaPoista