31. joulukuuta 2018

Vuoteni kuvina


Vuoteen 2018 mahtui kaikenlaista kivaa. Moni bloggari on tehnyt vuodestaan tällaisen kuukausittaisen koosteen ja niin päätin minäkin. Kiva palauttaa mieleen muutamia kivoja asioita vuoden varrelta, ennenkuin kääntää katseensa tulevaan.

Tammikuussa lämmiteltiin usein takkatulen ääressä. Pakkaset paukkuivat välillä, vaikkei niin kovin kylmää loppuviimeksi tainnut ollakaan. Takkatuli lämmitti ja onhan se kaunis. Tammikuussa pohdin että mikä minusta tulee isona. En taida tietää sitä vieläkään, mutta olen nykyään tyytyväinen työssäni. Olen saanut uusia vastuualueita ja koen, että olen tärkeä osa yritystämme. Koen, että minulla on siellä paikka ja tarkoitus.


Helmikuussa ihasteltiin kauppoihin saapuneita narsisseja ja odotettiin kevättä, kuten aina kun auringon valon määrä alkaa lisääntyä. Nautin suuresti aina, kun valoisa aika pidentyy. Saan siitä virtaa. Toisilla iskee kevätmasennus, mutta minulle pahinta aikaa on kaamos. Kevättalvella on ihana sisustaa, ostaa kukkia ja nauttia kevään odotuksesta. Valokuvaaminen onnistuu arkipäivisinkin, kun valoa riittää vielä työpäivän jälkeenkin.


Maaliskuussa jatkuivat oikeastaan samanlaiset puuhat kuin helmikuussakin. Kevään odotus oli jo ajoittain vähän tuskaakin. Onhan maaliskuu ensimmäinen niin sanottu kevätkuukausi ja sanotaan, että maaliskuu maata näyttää. Sisustuspuuhat jatkuivat, vaihdoin kalusteiden järjestystä, koulin kylvöksiä ja lueskelin vanhoja puutarhalehtiä.


Huhtikuu oli oikea reissukuukausi. Olimme mieheni kanssa kylpyläreissussa siskoni ja hänen miehensä kanssa. Meillä on ollut perinteenä, että aina vuosittain joko miehet tai naiset järjestävät jonkun yllätysreissun. Olemme olleet puhaltamassa lasia, ratsastamassa hevosilla, käyty teatterissa ja nautittu lapsivapaasta ajasta. Tällä kertaa suuntasimme Vantaan Flamingoon kylpylöimään. Oli kyllä tosi kiva paikka. Kävimme huhtikuussa myös mieheni kanssa Milanon keittiömessuilla. Se oli oikeastaan vähän yhdistetty työ- ja lomamatka. Yhden viikonlopun vietin Helsingissä vanhojen luokkakavereideni kanssa. Huhtikuussa oli siis melkein joka viikonlopulle jokin reissu, mutta se oli ihan kivaa. Kun oli tekemistä, aika tuntui kuluvan nopeammin ja siten myöskin kevät oli pikemmin lähellä. Huhtikuussa istutin ensimmäiset orvokit pihalle ja löysin puutarhasta ensimmäiset pikkuruiset kukkivat kukat.


Toukokuussa alkoi puutarhassa hurja kasvu ja kukkien ilotulitus. Lämpöä riitti niin, että välillä olin ihan epäuskoinen. Ajattelin, että tästä lämmöstä pitää ottaa nyt kaikki ilo irti, kun pian kuitenkin viilenee. Mutta kuten nyt tiedämme, eihän se viime kesänä sitten viilentynyt. Terminen kesä alkoi tänä vuonna todella aikaisin, jo 6.5. Toukokuussa laitoin parvekkeen vihdoinkin kuntoon ja nautimme takapihan kiviportaista lämpiminä iltoina.


Kesäkuussa lämpö jatkui, samoin kuivuus. Alkoi jo huolestuttaa puutarhan ja luonnon puolesta, kun sadetta ei kuulunut. Tosi kuiva ja kuuma koko kesä olikin. Nautin kyllä lämmöstä, mutta puutarha kärsi kuivuudesta. Kesäkuussa kaikki kukkivat todella aikaisin ja nopeasti. Oli tosi kaunista, enkä olisi malttanut jättää puutarhaa lomamatkamme ajaksi.


Heinäkuu oli varmasti ikimuistoisinta aikaa meidän perheelle. Vietimme kolme viikkoa Amerikassa sukulaistemme luona ja teimme siellä ollessamme kymmenpäiväisen road tripin. Näimme todella paljon kaikkea, San Franciscon, Los Angelesin, Hollywoodin, Disneylandin, Universal Studiot, Las Vegasin ja paljon muuta.


Elokuussa huima Amerikan matkamme oli takana päin ja oli aika palata arkeen. Käytin paljon aikaa matkakuvien läpikäymiseen ja tein eri kohteista postauksia blogiin. Sisustaminen alkoi taas kiinnostaa, mutta puutarhassa oli myös paljon tehtävää. Rikkaruohojen kitkentää ja ylikasvaneiden perennojen taltutusta, sekä kastelua tarvittiin. Nurmikkoa en viitsinyt kastella, se oli mennyttä, mutta perennapenkeille ja uusille kasveille piti antaa vettä. Elokuussa istutin uusia pensaita ja puita pihaan.


Syyskuussa tein edelleen matkapostauksia. Lomareissulla tuli otettua tosi paljon kuvia ja koska näimme ja koimme niin paljon, halusin jakaa sen myös täällä blogissa. Syyskuussa puutarhassa kukki edelleen moni kasvi, vaikka pelkäsin alkukesän kovassa kukintavauhdissa, ettei loppukesälle jää mitään. Syksyn luottokasvit, syyshohdekukat, jaksoivat kukkia kauniisti ja pitkään. Syyskuussa toin pelargonit sisälle, hengissä ovat vieläkin, vaikka paras tapa talvettaa niitä ei ole huoneenlämmössä. Olen tehnyt niin kuitenkin jo monena vuonna. Olohuoneen isojen ikkunoiden edessä ne jaksavat kituutella kaamosajan yli. Sisustaminen myös jaksoi kiinnostaa enemmän, kun ulkona ei ollut enää niin paljon seurattavaa. Vaihdoin taas vaihteeksi olohuoneessa järjestystä.


Lokakuussa työntäyteinen syksy kulminoitui uuden Tampereen myymälämme avajaisiin. Olin tehnyt koko syksyn paljon töitä markkinoinnin, uusien nettisivujen ja avajaisten suunnittelun kanssa. Näiden lisäksi piti hoitaa kaikki normaalistikin minulle kuuluvat työt. Sain onneksi pidettyä viikon syyslomaa ja kerättyä hiukan voimia. Lokakuussa oli vielä suht valoisaa ainakin alkukuusta, mutta pian tuleva kaamos alkoi laskea mielialaa. Olin myös ylitöistä tosi väsynyt, mutta pahin kiire päättyi avajaisiin. Lokakuussakin löytyi puutarhasta vielä kukkia ja osallistuin niistä väsätyllä kimpulla somessa pyörineeseen #hyggekimppu kampanjaan.


Marraskuussa alkoi taas takan polttaminen. Pimeys tuntui musertavalta, mutta ilokseni muutamana viikonloppuna pakkassää sai ilman kirkastumaan ja auringon näyttäytymään taivaalla. Innostuin kuvaamaan kuuran peitossa olevaa puutarhaa.


Sitten tuli joulukuu ja pelasti minut marraskuun pimeydeltä. Vaikka pimeys kävi edelleen vain syvemmäksi, niin joulukuussa alkavat jouluvalmistelut saivat unohtamaan kaamoksen ja keskittymään iloisempiin asioihin. Innostuin jopa askartelemaan, mitä ei olekaan tapahtunut varmaan vuosiin. Näitä tähtiä oli tosi kiva tehdä. Äitini teki minulle tosi kauniin kranssin. Laitoin sen sisäänkäynnin katoksen rimoitukseen. Siinä on ollut mielessäni paikka kranssille jo pitkään, nyt haaveeni toteutui. Ja vihdoin koitti myös se odotettu joulu, joulukuun kohokohta!

Tällainen oli meidän vuotemme.

Tänään söimme mieheni tekemän herkkuaterian. Peuranpaistia pippurikastikkeella ja lohkoperunoita. Oli tosi herkullista. Hänestä on kehkeytynyt tosi taitava kokki. Tänään vietämme aikaa kotosalla perheen kanssa ja käymme illalla katsomassa ilotulituksen keskustassa. Raketteja emme ole ostaneet itselle, ilotulituksen katselu saa riittää meille.

Oikein hauskaa iltaa ja super ihanaa vuotta 2019!

12 kommenttia

 1. Sinun vuotesi on ollut mukavan aktiivinen. Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hyvää Uutta Vuotta 2019 ♥

  VastaaPoista
 3. Paljon ihanaa on vuoteesi mahtunut! Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta koko perheelle!

  VastaaPoista
 4. Hyvää ja onnellista uutta vuotta!🎉⭐️❤️

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä ihanasta postauksesta ja viime vuodesta.
  Toivotan koko teidän perheelle erittäin antoisaa tätä vuotta!

  VastaaPoista
 6. Hyvää Uutta Vuotta!Nämä ovat kivoja yhteenvetoja ja kesäiset kuvat saavat kaipaamaan lämpöä ja kesää😀

  VastaaPoista