13. kesäkuuta 2019

Alkukesän kukkia


Rakastan alkukesän kukkia. Sitä samaa fiilistä kukista ei saa enää myöhemmin kesällä, vaikka oikeastaan komeimmat kukat kukkivat heinä- ja elokuulla. Alkukesästä kukat ja kasvustot ovat raikkaan oloisia, ei ole ylikukkineita, venähtäneitä tai kuivahtaneita kasveja, jotka kaipaavat siistimistä, vaan kaikki on vielä tiivistä ja kompaktia.

Akileijat ovat alkaneet kukkia. Punainen japanin akileija on kaunis, mutta kaipaan sitä sinistä versiota, joka minulla oli vanhassa pihassa. Täytyy varmaankin hankkia sellainen. Kukkapenkistä löytyi myös kaunis tumman violetti akileija, jolla on valkoinen helma. En muista ostaneeni sellaista, se onkin todennäköisesti joidenkin kahden akileijani aikaan saannos, epäilen tavallista lehtoakileijaa ja punaista valkoreunaista krimson star akileijaa.Petticoat pink on aina yhtä ihastuttava.
Istutin syksyllä paljon ukkolaukan sipuleita takapihan penkkeihin, ne ovat alkaneet nyt kukkia. Myöskin toinen alppiruusu kukkii kauniin vaaleanpunaisin kukin. Nukka-alppiruusu ei kuki vielä.Mukavaa tulevaa viikonloppua! Meillä on taas tiedossa pihahommia ja yhdet synttäritkin on.

6 kommenttia

 1. Kauniit kuvat alkukesän perennoista :) Kukapa niitä ei rakastaisi.
  Olet vaihtanut itsestäsi hymykuvan. Peukutus sille <3
  Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle ja mukavia synttäreitä :)

  VastaaPoista
 2. Alkukesän kukinnassa on omanlaistaan uutuudenviehätystä. Akileijat ovat ihastuttavia puutarhan keijukaisia. Kaunista kerrassaan!

  VastaaPoista
 3. Akileijat on ihania kaikissa uusissa muodoissaankin. Minulla on myös ukkolaukkaa mutta sen lehdet on ikävän ruskeita. Olet onnistunut hyvin ne saamaan piiloon. Ihanaa kukintaa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia kauniista kukista <3
  Just tänään puhuin asiakkaan kanssa siitä, kuinka paljon hyvää mieltä kauniit kukat tuokaan.
  Aurinkoista kesää sinne!

  VastaaPoista
 5. Kauniit on teillä kukat ja tuo muurikivi niin hyvässä kunnossa. Meillä siihen on kasvanut jo sammalta. Sitä olen poistanutkin jo.

  VastaaPoista