15. kesäkuuta 2020

Pihakierros


Kyllä nyt on helteillä hellitty. Viime viikolla tuli toinenkin valtakunnallinen lämpöennätys Kankaanpäähän. Välillä voisi kyllä sataakin, on nurmikko ainakin päässyt jo niin kuivaksi että alkaa pian kellastua.Akileijat ovat nyt parhaimmillaan, samoin ukkolaukat. Ihan kuin ukkolaukkoja olisi nyt viime vuotta vähemmän, toisaalta näyttää siltä, että jostain kohtaa tulee kaksi laukkaa ihan vierekkäin, eli olisiko muodostanut sivusipuleita? Ehkäpä ne siitä voimistuvat. Olen siinä käsityksessä, että laukat eivät taantuisi kuten tulppaanit, vaan saattavat lisääntyä, jopa ihan siementämällä.

Vuorikaunokki on aloittanut kukinnan. Bougainvillea eli ihmeköynnös on päässyt kesäksi ulos. Se on talvehtinut hyvin huonekasvina, nyt vain odotellaan upeaa kukintaa.
Kalliokielo kukkii kauniisti. Se viihtyy hyvin tuossa varjopuolen penkissä. Kuunliljat ovat vielä melko pieniä. Ne nousevat maasta melko myöhään.

Tänä vuonna toiseen alppiruusuun tuli vain yksi kukinto ja toisen alppiruusun kukinta meni hetkessä ohi, niin etten ehtinyt ollenkaan kuvata sitä.

PS. Ai niin, Matto.fi -verkkokaupan alekoodi on voimassa enää tänään 15.6. Kannattaa käyttää, mikäli olet maton tarpeessa. Koodilla - 20%. Lue lisää täältä

Mukavaa juhannusviikkoa kaikille!

8 kommenttia

 1. Akileijaa kasvaa meillä pariisa penkissä ulkona itsestään. Tulleet ehkä jonkun kasvin mukana. Kukat ovat niin kauniita kesällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akileija on yksi lempikukistani, niitä on niin monenlaisia kauniita värejä ja muotoja. :)

   Poista
 2. Kaunista ja runsasta kukintaa. Lämmintä on ollut, mutta sehän on mukavaa näin kesäaikaan.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kukintaa jo nyt ja lisää luvassa, kunhan Bougainvillea aloittaa kukintansa.
  Hyvää kesäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Kaunista!
  Nuo rimpsuhelmaiset akileijat ovat kerrassaan ihastuttavia!

  VastaaPoista