27. huhtikuuta 2019

Kevään kukkasia


Kylläpä nyt on saatu nauttia poikkeuksellisen lämpimistä huhtikuun säistä. Luonto on herännyt talviunestaan, monissa koivuissa näkyy jo hiirenkorvia. Huomenna kuitenkin viilenee ja palataan ajankohtaan nähden tavanomaisiin lämpötiloihin.
Sinivuokot ja krookukset kukkivat, joitain muitankin kevään ensimmäisiä kukkia on bongattu. Kuolanpionien versot ovat jo yli kymmensenttisiä.
Siitepölyä on ilmassa todella paljon ja sen kyllä huomaa nenässä, silmissä ja kurkussa. Sitä samaa puskevat ilmaan nyt nuo aiemmin niin suloiset riipparaidan kukinnot. Jouluruusuista löysin yhden kukkivan, kahdessa muussa ei kukkia ainakaan vielä näkynyt.
Kevättähtiä löytyy myös sieltä täältä. Olen saanut nyt osan perennapenkeistä siivottua, lannoitettua ja lisäillyt uutta multaa. Osa odottaa vielä käsittelyä. Mutta harvoinpa sitä vielä huhtikuun aikana on päässyt näin pihatöitä tekemään. Tänään tuli pihaan iso kuorma kiviä. Ensi viikolla niistä aletaan tehdä pihan kulkuteitä. Poluilla on ollut teräväreunaista mursketta ja se ei ole mukava kesäisin kulkea paljain jaloin. Nyt laitetaan pihaa kuntoon, että on kiva sitten heinäkuussa järjestää esikoisen rippijuhlia.Kivaa lauantai-iltaa!

6 kommenttia

 1. Kauniita kuvia jälleen kerran.
  Näitä on odotettu <3
  Ihanaa vappuviikkoa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Kevät on niiin ihana vuodenaika ( syksyn lisäksi ) ❤️

  VastaaPoista
 3. Pihaa täälläkin pitäisi kunnostella.Tekemistä on paljon.Hain lannoitusaineita Hankkijalta,joten semmoista tekemistä myös olisi edessä.

  VastaaPoista